Μπακαλιάρος ψημένος σε γάλα, μπαχαρικά, αμύγδαλα και σπανάκι για το σημερινό σας Κυριακάτικο τραπέζι από τα χεράκια της Νταϊάν Κόχυλα!
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):
4 φιλέτα μπακαλιάρο
2 κ.σ. λάδι
½ φλυτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα κομμένα σε λωρίδες
Αλάτι
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
2 φλυτζ. γάλα
1 φλυτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Λεμόνια για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε αλατισμένο νερό και ζεματάμε το σπανάκι για 10 λεπτά να μαραθεί. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγάκια και νερό. Στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι βαρύ και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα μέχρι να έχουν βαθύ χρώμα.
Αλατίζουμε το ψάρι με 2 κ.γ. αλάτι και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, χυμό, σκόρδο και κανέλα μέχρι να ξεχωρίσει το γάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και χτυπάμε για να ξανά ενσωματωθεί.
Τοποθετούμε το σπανάκι σε ένα ελαφρώς λαδωμένο, βαθύ τηγάνι. Βάζουμε το ψάρι από πάνω. Περιχύνουμε με το χτυπημένο μείγμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μισοσκεπασμένο για 5-6 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να είναι τρυφερό.
Για να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε με κομμένα λεμόνια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr