Όταν το κοτόπουλο έχει το εστραγκόν του, την παρμεζάνα του και το κατιτίς του, γίνεται της «κακομοίρας» στο τραπέζι!
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την παρμεζάνα, το γιαούρτι, τα καρύδια, το σκόρδο και το εστραγκόν. Κόβουμε στη μέση το στήθος του κοτόπουλου και ανασηκώνουμε προσεκτικά με το χέρι μας την πέτσα.
Υλικά για 2 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Υλικά
-1 στήθος κοτόπουλου ολόκληρο, με την πέτσα
-1 σκελίδα σκόρδο
-3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
-2 κουτ. σούπας γιαούρτι
-1 κουτ. σούπας εστραγκόν
-2 κουτ. σούπας καρύδια
-1 ποτηράκι κρασί λευκό
-λίγο βούτυρο
|
Υλικά για 2 άτομα Υλικά -1 στήθος κοτόπουλου ολόκληρο, με την πέτσα |
Eκτέλεση
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την παρμεζάνα, το γιαούρτι, τα καρύδια, το σκόρδο και το εστραγκόν. Κόβουμε στη μέση το στήθος του κοτόπουλου και ανασηκώνουμε προσεκτικά με το χέρι μας την πέτσα. Απλώνουμε προσεκτικά το μείγμα που ετοιμάσαμε ανάμεσα στην πέτσα και το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C. Προσθέτουμε το κρασί και λίγο βούτυρο και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου. Αφού γίνει το κοτόπουλο, το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να σταθεί για 10 λεπτά. Συνοδεύουμε με λευκό ρύζι, ολόκληρες ψητές πατατούλες ή χοντροκομμένες τηγανητές και μια πράσινη σαλάτα.
Πηγή: cookbook
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr