Γεμιστά μανιτάρια με χωριάτικο λουκάνικο και τυριά από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη!

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.gr για την παραχώρηση της συνταγής


  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από το κοτσάνι τους που το κρατάμε ξεχωριστά, και με ένα κουταλάκι τα αδειάζουμε από τα μαύρα ελάσματά τους τα οποία μπορεί  να δώσουν άσχημο χρώμα στο φαγητό μας.


  • Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και λαδώνουμε με τον τρόπο αυτό τα μανιτάρια.
  • Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.


  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια μέχρι να πάρει χρώμα. ουμετο κρεμμύδι και έπειτα το σκόρδο. Αφού σοταριστούν όλα τα υλικά καλά καλά αδειάζουμε το τηγάνι στο μπλέντερ.
  • Τα χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τον βασιλικό, το αυγό και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
  • Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε εκεί τα 200 γρ. από το τυρί και τις 2 κ.σ φρυγανιά.
  • Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα αυτό.


  • Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Πάνω σε κάθε μανιτάρι βάζουμε μια φούχτα τυράκι, λίγη ακόμα φρυγανιά και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει από πάνω το μανιτάρι και να ψηθεί.

http://www.peoplegreece.com/wp-content/uploads/2013/09/20/tattoo3.jpg

  • 6-7 μανιτάρια portobello
  • 300 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο
  • 250 γραμμάρια τυριά που λιώνουν
  • 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 Αυγό
  • λίγο Ελαιόλαδο
  • λίγο φρέσκο βασιλικό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι πιπέρι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr