Ώρα για γλυκάκι: Παγωμένο σουφλέ ανανά με φρούτα του δάσους μας φτιάχνει ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης για να μας δροσίσει!

ΥΛΙΚΑ


1 τεμάχιο ανανά
60 γραμμάρια νερό
30 γραμμάρια ζελατίνη σκόνη
5 τεμάχια κρόκους αυγού
250 γραμμάρια ζάχαρη
240 γραμμάρια γάλα
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
ντεκόρ από διάφορα φρούτα του δάσους.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε καλά τον ανανά και τον κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τετράγωνα.
Τοποθετούμε μέσα σε ειδικά πυρίμαχα σκεύη ζαχαροπλαστικής λίγα κομμάτια από τον ανανά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε επιπλέον χαρτί ζαχαροπλαστικής στο να προεξέχει από τα χείλη γύρω στους 3 πόντους από τα φορμάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το τοποθετούμε πάνω στο μάτι και το αφηνουμε να βράσει και τοποθετούμε πάνω το μπολ με το νερό και την ζελατίνη ανακατεύοντας πολύ καλά, μέχρι να λιώσει.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τους κρόκους με την ζάχαρη και το γάλα, συνεχίζοντας να το χτυπάμε αλλά πάνω σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα, ώσπου το μείγμα μας να πήξει.Το βγάζουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει και το δένουμε με την ζελατίνη.
Λίωνουμε σε μπλέντερ τον υπόλοιπο ανανά, και τον αναμειγνύουμε με το μείγμα κρόκος και ζελατίνη που ετοιμάσαμε πρίν λίγο, και το αφήνουμε ώσπου να αρχίσει να πήζει.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και κρατάμε λίγη για το ντεκόρ, και την αναμειγνύουμε με το μείγμα του ανανά.
Γεμίζουμε ομοιόμορφα τα φορμάκια με το μείγμα ανανά μέχρι και λίγο ποιό κάτω από το χείλο του επιπλέον που έχουμε προσθέσει χαρτί ζααχαροπλαστικής.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και μετά όταν δούμε ότι είναι έτοιμο αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί ζαχαροπλαστικής.
Ρίχνουμε την ομοιόμορφα την σαντιγί από πάνω και τα φρούτα του δάσους και είναι έτοιμο.


Το who is who του Κων/νου Μουζάκη 

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. 
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr