Φτιάξτε ένα διαφορετικό πρωινό: Αυγά σκραμπλ με καπνιστό σολομό από τον «μάγο» της κουζίνας Γιάννη Λουκάκο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για τα αβγά σκραμπλ

12 αυγά
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. γάλα
αλάτι
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο



Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr  για την παραχώρηση της συνταγής
Για το αρωματισμένο βούτυρο

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. βούτυρο, καβουρδισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
15 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
5 γρ. αλάτι
Για το τελείωμα του πιάτου
αυγά σκραμπλ
160 γρ. καπνιστός σολομός, σε ζουλιέν
αρωματισμένο βούτυρο
8 φέτες ψωμί χωριάτικο, φρυγανισμένο
20 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα αβγά σκραμπλ

Σ' ένα μπεν μαρί, ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μ' ένα σύρμα, για να σπάσουν οι κρόκοι. Αλατίζουμε και με μια μαρίζ, ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα των αυγών. Μαγειρεύουμε μέχρι τα αυγά να είναι έτοιμα και να έχουν μια κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για το αρωματισμένο βούτυρο

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο μέχρι ν' αφρατέψει και ν' ασπρίσει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το καβουρδισμένο βούτυρο, το ξίδι και το αλάτι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα σκεύος και το τοποθετούμε στο ψυγείο, για να σφίξει ελαφρώς.

Για το τελείωμα του πιάτου
Ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα του σολομού μαζί με τα αυγά σκραμπλ και τη μισή ποσότητα του σχοινόπρασου. Αλείφουμε τις φρυγανισμένες φέτες του ψωμιού με το βούτυρο και μοιράζουμε τα αβγά σκραμπλ από πάνω. Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο σολομό και το υπόλοιπο σχοινόπρασο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr