Greek Summer Dream: Ίος: Το κάτασπρο, κυκλαδίτικο νησί, σκαρφαλωμένο πάνω στο βουνό που συνδυάζει τις όμορφες παραλίες του για ήρεμες διακοπές σε ένα μαγικό περιβάλλον! (φωτό)

Με φανατικό νεαρό κοινό, συνδυάζει τις όμορφες παραλίες για ήρεμες διακοπές με τη νυχτερινή ζωή. Το περιβάλλον είναι μαγικό! Είναι κοσμοπολίτικο, τόσο για οικογένειες όσο και  για εκείνους που αναζητούν ένα αυθεντικό καταφύγιο στις Κυκλάδες. Κέντρο του νησιού ο παραδοσιακός οικισμός της Χώρας, με τα κλασικά κυκλαδίτικα σπίτια.

Παντού συναντάς δαιδαλώδη μικρά σοκάκια που είναι γεμάτα μπαρ, καφετέριες, ταβερνάκια και εστιατόρια με ελληνική και ξένη κουζίνα. Πολλά τουριστικά μαγαζάκια προσελκύουν δεκάδες επισκέπτες!

Καλώς ήρθατε στην Ίο!

http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2014/07/15.jpg

Οι όμορφες πεντακάθαρες παραλίες της Ίου είναι άλλο ένα μεγάλο ατού του νησιού.

Η Ίος έχει έκταση 108 τ.χλμ., χαρακτηριστικό του νησιού είναι ότι διαθέτει 86 χλμ. ακτογραμμής, εκ των οποίων τα 32 χλμ. είναι αμμουδιές.

Η πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού είναι ο Μυλοπότας, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την Χώρα, με μεγάλη πλατιά αμμουδιά περίπου δύο χιλιομέτρων, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, θαλάσσια σπορ και beach bars.

Άλλες ωραίες παραλίες είναι το Μαγγανάρι –  από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, οργανωμένη, με μια κεντρική αμμουδερή παραλία και μικρούς κόλπους. Εξίσου γνωστή και πολυσύχναστη παραλία αλλά καθόλου κοσμοπολίτικη. Για την ακρίβεια πρόκειται για έξι κόλπους ο ένας δίπλα στον άλλο που συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Θα βρείτε ταβέρνες και μπαράκια!

http://trekgreece.gr/wp-content/uploads/2014/03/acro620.jpg

Ακόμα ο Γιαλός – κοντά στο λιμάνι, με λευκή άμμο ιδανική για οικογένειες.

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/15/d2/b7/view-of-mylopotas-beach.jpg

Η παραλία  Βαλμά - αμμουδιά ανάμεσα σε τεράστιους βράχους- είναι τόσο γραφική που θα σας μείνει αξέχαστη!

Να επισκεφτείτε  το Κολιτσάνι, η Κουμπάρα, ο Κάλαμος, ο Σαπουνόχωμα, η παραλία του Παπά, η παραλία της Ψάθης και η Αγία Θεοδότη, υπέροχες, καθαρές παραλίες!

http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2014/07/25.jpg

Επίσης υπάρχουν πολλές μικρότερες παραλίες, η πρόσβαση των οποίων είναι αρκετά δύσκολη.

Ο επισκέπτης του νησιού μπορεί να κάνει θαλάσσια σπορ. Θα βρείτε άφθονα  σε αρκετές παραλίες.  Windsurfing, wake-boarding, τζετ – σκι, καταδύσεις, ακόμα και kitesurfing είναι κάποια από αυτά.

Ιδιαίτερα πλούσιος είναι ο βυθός της Ίου, προσελκύοντας πολλούς φανατικούς της κατάδυσης.

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20110831/low/assets_LARGE_t_175762_53767859.JPG

Να δω οπωσδήποτε:

-Τάφος του Ομήρου, στη θέση Πλακωτό. Η Ίος χαρακτηρίστηκε ως το «νησί του Ομήρου», από τον σπουδαίο επικό ποιητή Όμηρο, ο οποίος τον 8ο αιώνα π.χ. συνέθεσε δύο από τα πιο σημαντικά έπη στην παγκόσμια ιστορία την «Ιλιάδα» και την «Οδύσσεια». Ένας θρύλος λέει ότι ο Όμηρος πέθανε στο νησί μη μπορώντας να λύσει ένα αίνιγμα που του έβαλαν ψαράδες στην περιοχή του Πλακωτού.

-Τις εκκλησίες και τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους.

http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2014/07/33.jpg

-Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου. Φιλοξενούν  εκθέματα από την προϊστορική μέχρι και τη ρωμαϊκή εποχή.

-Πρωτοκυκλαδικός οικισμός Σκάρκου. Χρονολογείται στο 2.800 π.Χ.  Έχει βραβευτεί για την υποδειγματική αναστύλωσή του, που ανέδειξε διώροφα σπίτια, πλατείες και φαρδείς δρόμους.

http://www.travelstyle.gr/portal/photos/galleries/889_PB023287.jpg
Να αγοράσω:

-τοπικά τυριά: Το σκοτύρι ( πικάντικη γεύση και άρωμα από θρούμπι ), το ξινό ( κρεμώδες άσπρο τυρί ), το κεφαλοτύρι, η γραβιέρα και η μυζήθρα είναι οι βασικοί τύποι τυριών που θα βρείτε εδώ.

http://abettergreece.com/images/Ios/25621_416416525126_47552340126_5194283_7625542_n.jpg

-εξαιρετική φάβα, κάπαρη και ρίγανη.

-Δοκιμάστε τσιμέτια -άνθη κολοκυθιάς γεμιστά με ρύζι – αλλά και συνταγές με καλό ντόπιο κρέας και τοπικά ζυμαρικά, μάτσι -χειροποίητες χυλοπίτες – και μερμιτζέλι -χειροποίητο κριθαράκι.

http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2014/07/42.jpg

Δρομολόγια

-Για την Ίο εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά και το ταξίδι διαρκεί περίπου 8 ώρες.

- Το νησί συνδέεται επίσης  και με τη Ραφήνα.

http://www.tresorhotels.com/uploads/Ios%20Palace%20Hotel%20&%20Spa/ios_palace_spa_center.jpg

- Τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης  προς τα νησιά των Κυκλάδων εκτελούνται πιο συχνά δρομολόγια με 20 αφίξεις και αναχωρήσεις καθημερινώς.

-Το νησί έχει σύνδεση και  με τις υπόλοιπες Κυκλάδες και πιο συγκεκριμένα με την Πάρο, την Νάξο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Σίκινο και τη Φολέγανδρο.

http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2014/07/51.jpg

Φωτό: Google.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr