Μπαρμπούνια τραγανά σε στρώμα πικάντικης αλμύρας και λαχανικά σοτέ από τα χεράκια της Ντίνας Νικολάου! Μυρίζει θάλασσα το σημερινό σας τραπέζι!

Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι και το καρυκεύω με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαντζουράνα και πάπρικα. Αλευρώνω τα φιλέτα μπαρμπουνιού με το αρωματισμένο αλεύρι.


Σε ένα τηγάνι, ρίχνω ελάχιστο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω την σκελίδα σκόρδο και την σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλει το άρωμά της. Πετάω το σκόρδο και τηγανίζω τα φιλέτα ψαριού. Μόλις αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα τα αποσύρω από το τηγάνι και τα ακουμπάω σε πιάτο στο οποίο έχω στρώσει απορροφητικό  χαρτί κουζίνας για να αφήσουν τη περίσσια του λαδιού.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω όλα τα λαχανικά σε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω. Μόλις μαλακώσουν, αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω τα λαχανικά σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και την κρέμα σκόρδου. Βάζω την αλμύρα, αλατοπιπερώνω και τη σοτάρω για 2 λεπτά.

Σερβίρω, στρώνοντας λίγη αλμύρα σε κάθε πιάτο. Συνεχίζω με τα φιλετάκια μπαρμπουνιού και το μίγμα λαχανικών. Περιχύνω το φαγητό με λάδι βασιλικού και λίγο χυμό λεμονιού.

http://fe-mail.gr/media/Image/gourmet/2009/04/nikolaou/nikolaou_500_1.jpg

  • για 4 άτομα
  • 12 μέτρια μπαρμπουνάκια φιλεταρισμένα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
  • 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • ½ φλιτζάνι πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη ακαθάριστη
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 400 γρ. αλμύρα
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη - πάπρικα - μαντζουράνα
  • λάδι βασιλικού*, για το σερβίρισμα
  • χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr