Ώρα για παγωτάκι: Σεμιφρέντο με χαλβά, καραμελωμένα αμύγδαλα και σοκολάτα μας φτιάχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά συνταγής
500 γρ. χαλβάς με σοκολάτα
150 γρ. ταχίνι ακατέργαστο
2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
1 μικρό ζαχαρούχο γάλα 200 γρ.
500 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. αμύγδαλα
150 γρ. ζάχαρη λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 12'-15' στους 200ºC στον αέρα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε δύο δόσεις να λιώσει. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε να ντυθούν με καραμέλα και αδειάζουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει καλά. Το σπάμε σε μικρά κομμάτια ή το χτυπάμε στο γουδί. Δεν το λιώνουμε τελείως.
3. Λιώνουμε το χαλβά με πιρούνι σε μπολ. Φροντίζουμε να μην έχει καθόλου κομμάτια. Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
4. Χτυπάμε την κρύα κρέμα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνουμε στο χαλβά. Προσθέτουμε τα μισά καραμελωμένα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε.
5. Ντύνουμε με μεμβράνη μικρή φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το σεμιφρέντο. Το καλύπτουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει. Αφήνουμε για 15' σε θερμοκρασία δωματίου προτού σερβίρουμε.
6. Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας.
Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Κατάψυξης: 120 λεπτά
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr