Λιγκουίνι µε φρέσκο τόνο, κάππαρη και ούζο από τα χεράκια της Αργυρώς - Ένα πεντανόστιμο πιάτο που μυρίζει καλοκαιράκι!
Ευχαριστούμε το argιro.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄, να γυαλίσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε για 2΄-3΄, να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και σιγοβράζουμε για 10΄, να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι 2΄ λιγότερο απ' όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2΄. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.
Υλικά συνταγής
- 500 γραμμ. λιγκουίνι
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 400 γραμμ. φρέσκος τόνος κομμένος σε καρέ
- 800 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού ούζο
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr