Φιογκάκια με τόνο ελιές και κάπαρη από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη - Ένα δροσερό, ελαφρύ πιάτο για τις ζεστές ημέρες που θα ακολουθήσουν!
21 Ιουλίου 2014 - 12:00 πμ
- Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
- Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό για όση ώρα αναφέρεται στη συσκευασία τους.
- Αφαιρούμε, στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν.
- Κατά τη διάρκεια που βράζουν τα ζυμαρικά ξεπλένουμε καλά την κάπαρη με πολύ νερό. Στραγγίζουμε.
- Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Αφήνουμε να τσιγαριστούν για ένα λεπτό και προσθέτουμε τον τόνο τον οποίο έχουμε στραγγίξει, τις ελιές και στο τέλος το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κάπαρη…
- Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι.
- Σερβίρουμε αμέσως.
ΥΛΙΚΑ
- 400 γραμμάρια ζυμαρικά φιογκάκια
- Ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κονσέρβες τόνος σε λάδι
- 4 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι πιπέρι
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr