Όταν ο Λευτέρης Λάζαρου «κεντάει» στα θαλασσινά απλά υποκλινόμαστε - Γαρίδες με δίχρωμη σάλτσα αρακά για το μεσημεριανό σας ουζάκι!
24 Ιουλίου 2014 - 12:00 πμ
Ευχαριστούμε το icookgreek.com για την συνταγή
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ξερά κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον αστεροειδή γλυκάνισο και τον αρακά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄ ακόμα. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, προσθέτετε το πράσο και πασπαλίζετε με τον άνηθο.
- Σβήνετε με 500 ml ζωμό καραβίδας, προσθέτετε εάν θέλετε τον πουρέ σκόρδου και βράζετε για 7΄. Αφαιρείτε τον μισό αρακά από την κατσαρόλα και τον πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με 150 ml ζωμό καραβίδας. Περνάτε το μείγμα από ψιλή σήτα και το κρατάτε στην άκρη ζεστό.
- Στην κατσαρόλα, όπου έχει μείνει ο υπόλοιπος αρακάς, ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και βράζετε για 5΄ ακόμα. Προσθέτετε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και από τις δύο πλευρές και τις βράζετε για 3΄. Αφαιρείτε τις γαρίδες και τον αστεροειδή γλυκάνισο από τον αρακά, περνάτε τον κοκκινιστό αρακά μαζί με 150 ml ζωμό καραβίδας από το μπλέντερ και από ψιλή σήτα.
- Σε 4 πιάτα τοποθετείτε την πράσινη σάλτσα στο κέντρο και περιμετρικά ρίχνετε την κόκκινη σάλτσα. Στολίζετε το κάθε πιάτο με 3 γαρίδες, ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.
Υλικά
- ελαιόλαδο: 100 ml
- κρεμμύδια ξερά: 3 ψιλοκομμένα
- αρακάς: 500 γρ.
- αλάτι: 3/4 κουταλιά της σούπας
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο: 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- άνηθος: 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- ζωμός καραβίδας: 800 ml
- πουρές σκόρδου: 1 κουταλιά της σούπας (προαιρετικά)
- αστεροειδής γλυκάνισος: 3 κομμάτια
- πράσο: 1 ψιλοκομμένο
- σάλτσα ντομάτας: 500 γρ. έτοιμη ή σπιτική
- γαρίδες: 12 μεγάλου μεγέθους, καθαρισμένες
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr