Καλοκαιρινό, δροσιστικό, υπέροχο ζελέ καρπούζι φτιάχνει ο αγαπημένος σεφ Γιάννης Λουκάκος
ΓΙΑ 7 ΖΕΛΕ (ΤΩΝ 150 ΓΡ.)
Χρόνος: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Για το ζελέ καρπούζι
750 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια
115 γρ. νερό
85 γρ. ζάχαρη
15 γρ. χυμός λάιμ
15 γρ. ζελατίνη
Για το γαρνίρισμα
καρπούζι, κομμένο μπρουνουάζ
νεκταρίνι, κομμένο μπρουνουάζ
ξύσμα λάιμ
δυόσμος, μικρά φύλλα
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ζελέ καρπούζι
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και το κρυώνουμε.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
Ρίχνουμε το σιρόπι στο μπλέντερ, μαζί με το καρπούζι και αλέθουμε. Σουρώνουμε το μείγμα στο σινουά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με το χέρι μας καλά) και τον χυμό λάιμ, ομογενοποιούμε το μείγμα και το σουρώνουμε στο σινουά.
Κρυώνουμε στους 30° C περίπου, το μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει το ζελέ.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το γαρνίρισμα και τα σερβίρουμε με το ζελέ.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr