Stew με όστρακα, λέμονγκρας και σάλτσα ντομάτας από τον... καλλιτέχνη Γιάννη Λουκάκο - Ένα αφροδισιακό πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο!
Eυχαριστούμε το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια το πιάτο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το λουκάνικο, πετάμε τα περιττά λίπη και επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το φινόκιο και το σέλερι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το λέμονγκρας, την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ.
Προσθέτουμε τον ζωμό, την ντομάτα και την σάλτσα ντομάτας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να παραμείνουν ελαφρώς τραγανά. Προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα όστρακα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι ν’ ανοίξουν.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε τον μάραθο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με το φρέσκο κρεμμύδι και φρυγανισμένες φέτες ψωμί.
ΥΛΙΚΑ
- Για το πιάτο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. λουκάνικο, σε καρέ
- 120 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ
- 130 γρ. πράσο, σε ροδέλες πάχους 2εκ.
- 120 γρ. φινόκιο, κομμένο σε καρέ
- 50 γρ. σέλερι, σε καρέ
- 15 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
- 2 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 500 γρ. ζωμό κοτόπουλου
- 200 γρ. ντομάτα, σε καρέ
- 120 γρ. σάλτσα ντομάτα
- 10 κυδώνια
- 10 μύδια
- 8 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε πλάγιες φέτες
- 8 φέτες ψωμί, φρυγανισμένες
- αλάτι
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr