Ο ταλαντούχος σεφ, Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει για εμάς την απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή: Χταποδάκι τραγανό με μπαλσάμικο και μέλι!
Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί και το ξύδι για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτουμε αλάτι.
Eυχαριστούμε το http://akispetretzikis.com για την παραχώρηση των συνταγών
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί και το ξύδι για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτουμε αλάτι.
-
Καίμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το χταπόδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
-
Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε και αυτά. Προσθέτουμε το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού, μπαλσάμικο και μέλι
Συστατικά
2 σκελίδες σκόρδο
3 κρεμμύδια
15 ντοματίνια κομμένα σε καρέ
100 ml λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας μέλι
5-6 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 κιλό χταπόδι πλοκάμια
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr