Δροσιστείτε με μια εξαιρετική μους από σοκολάτα γάλακτος, ζελέ σοκολάτα, crumble από φιστίκι Αιγίνης και παγωτό μπανάνα που μας έφτιαξε ο Γιάννης Λουκάκος - Το αποτέλεσμα; Mαγευτικό!
Ευχαριστούμε το yiannislucakos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια το πιάτο
Ξεφορμάρουμε τη μους από τη φόρμα και σερβίρουμε τοποθετώντας την πάνω στο τριμμένο crumble.
Συνοδεύουμε με το παγωτό μπανάνα, τη σάλτσα σοκολάτα και τις καραμελωμένες μπανάνες.
Για τη μους σοκολάτα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεσταμένη κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς.
Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και προσθέτουμε στη σοκολάτα γάλακτος.
Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία σώματος και αναμειγνύουμε τη σαντιγί λίγη λίγη με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα σιλικόνης πάνω από το ζελέ και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει λίγο.
Για το ζελέ σοκολάτα
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αγάρ αγάρ για περίπου 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος στη σοκολάτα.
Ομογενοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός, προσέχοντας να μη δημιουργήσουμε αέρα στο μείγμα.
Στη συνέχεια το περνάμε από σινουά και το ρίχνουμε στη βάση μιας φόρμας σιλικόνης.
Παγώνουμε στην κατάψυξη.
Για το crumble
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το φιστίκι Αιγίνης σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα και ομογενοποιούμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 170°C για 15 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το αλέθουμε μαζί με τα φιστίκια σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα.
Για τη σάλτσα σοκολάτα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι το σημείο βρασμού.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το κακάο και την κρέμα γάλακτος.
Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας με τη μαρίζ.
Σουρώνουμε και κρυώνουμε τη σάλτσα σε κρύο μπεν μαρί.
Για τις καραμελωμένες μπανάνες
Πασπαλίζουμε τις μπανάνες με ζάχαρη και τις καραμελώνουμε με το φλόγιστρο.
ΥΛΙΚΑ
- Για το πιάτο
- 160 γρ. μους σοκολάτα γάλακτος
- 120 γρ. ζελέ σοκολάτα
- 80 γρ. crumble φιστίκι Αιγίνης
- 240 γρ. παγωτό μπανάνα
- 120 γρ. καραμελωμένες μπανάνες
- 80 γρ. σάλτσα σοκολάτα
- Για τη μους σοκολάτα
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. γάλα
- 25 γρ. κρόκοι αυγών
- 15 γρ. ζάχαρη
- 275 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 225 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- Για το ζελέ σοκολάτα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 γρ. αγάρ αγάρ
- 250 γρ. γάλα
- 60 γρ. σοκολάτα 70%
- Για το crumble
- 94 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. αλεύρι
- 87 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 1 γρ. αλάτι
- Για τη σάλτσα σοκολάτα
- 120 γρ. νερό
- 84 γρ. ζάχαρη
- 35 γρ. κακάο
- 75 γρ. κρέμα γάλακτος
- Για τις καραμελωμένες μπανάνες
- 120 γρ. μπανάνες, κομμένες σε φέτες
- 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr