Μία ώρα την ημέρα ενασχόληση με videogames και η εσωστρέφεια των παιδιών σας πάει περίπατο!
Το «παν μέτρον άριστον» ισχύει και στην περίπτωση της ενασχόλησης των παιδιών με τα videogames. Τα παιδιά που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια για διάστημα που φτάνει μέχρι και τη μία ώρα ημερησίως είναι πιο ευτυχισμένα και κοινωνικά και λιγότερο υπερκινητικά σε σχέση με αυτά που δεν παίζουν καθόλου, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Telegraph, στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 5.000 παιδιά, ηλικιών μεταξύ 10 και 15 ετών, αγόρια και κορίτσια. Το συμπέρασμά της ήταν ότι τα «νεαρά άτομα» τα οποία επιδίδονται με μέτρο στο gaming (μέχρι 60 λεπτά ημερησίως, σε συσκευές όπως το Wii και το Playstation ή ο ηλεκτρονικός υπολογιστής) φαίνονται να προσαρμόζονται καλύτερα σε σχέση με παιδιά που είτε δεν παίζουν καθόλου είτε που παίζουν για τρεις ώρες και άνω.
«Αυτά που έπαιζαν ηλεκτρονικά παιχνίδια για λιγότερο από μία ώρα σχετίζονταν με τα υψηλότερα επίπεδα κοινωνικότητας και ήταν πιο πιθανό να δηλώσουν ευχαριστημένα από τις ζωές τους. Επίσης, φαίνονταν να έχουν λιγότερα προβλήματα με φιλίες και συναισθήματα, ενώ αναφέρθηκε λιγότερη υπερκινητικότητα σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες» σημειώνεται.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr