Καλαμπόκια στο φούρνο με μπέικον και παρμεζάνα-Απίστευτη λιχουδιά από τον αγαπημένο μας Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά
.       4 καλαμπόκια

.       130 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

.       40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

.       40 γρ. φιλέ αμυγδάλου

.       50 γρ. μέλι

για το σερβίρισμα

.    ελαιόλαδο

.    φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.gr  για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
•       Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

•       Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια ξεφλουδίζοντάς τα.

•       Βράζουμε τα καλαμπόκια, μετρώντας από όταν ξεκινήσει ο βρασμός, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

•       Σε ένα μπολ ανακατέβουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, την τριμμένη παρμεζάνα και το φιλέ αμυγδάλου.

•       Σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα παρμεζάνας.

•       Αλείφουμε με μέλι με τη βοήθεια ενός πινέλου τα καλαμπόκια και τα κυλάμε στο ταψί με το μείγμα έτσι ώστε να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια του καλαμποκιού.

•       Τα τοποθετούμε στη σειρά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο  για 10 λεπτά.

•       Οταν βγάλουμε τα καλαμπόκια από το φούρνο τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr