Ο Άκης Πετρετζίκης μπήκε με φόρα στην κουζίνα μας και μας φτιάχνει για πρωινό: Σοκολατένιο pound cake για να μην αφήσουμε ούτε ένα ψίχουλο!
Μέθοδος Εκτέλεσης
http://akispetretzikis.com
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
• Βάζω το κακάο σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το βραστό νερό.
• Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στο μίξερ.
• Προσθέτουμε το βούτυρο, τις ζάχαρες και τις βανίλιες.
• Χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και δεν ρίχνουμε τα επόμενα πριν ενσωματωθεί στο μείγμα το προηγούμενο.
• Σταματάω το χτύπημα και ξεκινάω να προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
• Το μείγμα μπορεί να φαίνεται κομμένο αλλά μην δίνεται σημασία. Ετσι πρέπει να είναι.
• Βουτυρώνουμε τη φόρμα και την «αλευρώνουμε» με κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα και ψήνουμε για μια ώρα και δέκα λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βάζοντας μέσα ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Αν βγει καθαρό τότε αφαιρούμε από το φούρνο.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, μέσα στη φόρμα πάνω σε μια σχάρα και μετά αναποδογυρίζουμε στη σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά για 2 ώρες πριν το κόψουμε.
• Σερβίρουμε με σαντιγί και μαρμελάδα αν θέλουμε.
Συστατικά
. 80 γρ νερό βραστό
. 70 γρ κακάο
. 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
. 55 γρ ζάχαρη καστανή
. 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
. 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
. 2 βανίλιες
. 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
. 1κ.γ αλάτι
. Προαιρετικά σαντιγί και μαρμελάδα
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr