Τόνο (ή και σολομό) στο γκριλ με γλάσο μελιού και μπαχαρικών μας μαγειρεύει απόψε η Ντίνα Νικολάου κι εμείς; Άλλο που δεν θέλαμε! Δείτε πώς να το φτιάξετε κι εσείς σε 4 απλά βήματα!
Σε ένα φαρδύ μπολ βάζετε τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνετε κατά μέρος.
Eυχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής!
Υλικά
- 4 φέτες τόνο χοντρές, ή σολομό φρέσκο ή κατεψυγμένο, 200γρ. η καθεμία
- Για το ντρέσινγκ
- ¼ φλιτζανιού μέλι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- ½ κουτ. γλυκού κόκκους από ροζ πιπέρι, κοπανισμένους στο γουδί
- ¼ κουτ. γλυκού κύμινο ή κόλιανδρο, σε σκόνη
- ¼ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Για το σερβίρισμα
- ποικιλία από σαλατικά (μαρούλια διαφόρων ειδών, ρόκα, σπανάκι κ.ά.)
ΔιαδικασίαΒήμα 1
Σε ένα φαρδύ μπολ βάζετε τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνετε κατά μέρος.
Βήμα 2
Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις φέτες ψαριού. Τις αλείφετε με 2 κουταλιές από το μίγμα μελιού που ετοιμάσατε και τις τρίβετε καλά με αλατοπίπερο. Αφήνετε το υπόλοιπο ντρέσινγκ κατά μέρος.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το γκριλ. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, κατά προτίμηση αντικολλητικό, και αραδιάζετε εκεί τις φέτες ψαριού σε μονή στρώση. Τις ψήνετε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος τους), μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να ψηθούν στο εσωτερικό, χωρίς να στεγνώσουν.
Βήμα 4
Τις σερβίρετε αμέσως, ζεστές και συνοδεύετε με μια ποικιλία από πράσινα σαλατικά, τα οποία περιχύνετε με το υπόλοιπο μίγμα μελιού.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr