Η χρυσοχέρα Ντίνα Νικολάου, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε ένα εξωτικό frozen yogurt με ανανά και καρύδα! Γιαμ γιαμ!
Υπολογίστε μερικές ώρες πριν για την ετοιμασία αυτού του γλυκού, κάνοντας κάτι απλό: βάλτε τον ψιλοκομμένο ανανά στην κατάψυξη, σε νάιλον σακουλάκια, για να παγώσει καλά και να κοκαλώσει. Το ίδιο και το γιαούρτι, που πρέπει να είναι παγωμένο από την κατάψυξη, όχι απλώς από το ψυγείο.
Υπολογίστε μερικές ώρες πριν για την ετοιμασία αυτού του γλυκού, κάνοντας κάτι απλό: βάλτε τον ψιλοκομμένο ανανά στην κατάψυξη, σε νάιλον σακουλάκια, για να παγώσει καλά και να κοκαλώσει. Το ίδιο και το γιαούρτι, που πρέπει να είναι παγωμένο από την κατάψυξη, όχι απλώς από το ψυγείο.
Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το Dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση:
Βάζω στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά και τα δουλεύω καλά σε δυνατή ταχύτητα αλλά με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να λιώσει ο ανανάς αλλά το μείγμα να μην γίνει τελείως λείο.
Μοιράζω το μείγμα σε 4 - 6 ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τα βάζω για 30 λεπτά στην κατάψυξη. Τα σερβίρω όπως είναι, παγωμένα.
Υλικά για 4 - 6 μερίδες
- 700 γρ. ψίχα από ανανά, φρέσκο ή από κονσέρβα, καλά στραγγισμένος και κομμένος σε μικρά κομμάτια (τον έχουμε βάλει μερικές ώρες στην κατάψυξη, να παγώσει καλά)
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι, πολύ κρύο, από την κατάψυξη
- 200 γρ. γάλα καρύδας, παγωμένο (το βρίσκω σε κονσέρβα η σε χάρτινη συσκευασία, στα ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
- 1 κουτ. σούπας σκούρο ρούμι
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. σούπας αποξηραμένη καρύδα, σε σκόνη
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr