H Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μας φτιάχνει το νοστιμότερο cheesecake με σοκολάτα! Η γεύση στα καλύτερά της!
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα ρίχνουμε σε φόρμα για τάρτες, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, στρώνοντας ομοιόμορφα το μείγμα μας ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού.
Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Τι χρειαζόμαστε:
Για τη βάση:
2 (2×158 γρ.) συσκευασίες OREO
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. φουντούκι ή φιστίκι κροκάν
Για τη γέμιση:
400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
700 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
½ συσκευασία Double OREO
Για τη ganache:
150 γρ. σοκολάτα 60%
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 κ.σ. ρούμι
1 κ.σ. μέλι
Για του καραμελωμένους ξηρούς καρπούς:
100 γρ.φουντούκι
50 γρ. ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα ρίχνουμε σε φόρμα για τάρτες, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, στρώνοντας ομοιόμορφα το μείγμα μας ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
- Χτυπάμε με το μίξερ σε μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη μερέντα, τη λιωμένη σοκολάτα και δοκιμάζουμε. Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε το γλυκό μας λίγο αλκοολικό 1-2 κουταλιές σούπας κονιάκ ή λικέρ. Αν θέλουμε λιγότερο γλυκό το μείγμα προσθέτουμε σκόνη κακάο.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας πάνω στη βάση του cheesecake και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει(περίπου 1-2 ώρες)
- Αν θέλουμε προσθέτουμε τρούφα από πάνω.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr