Ταρτάρ σολομού με κρέμα αβοκάντο και σαλάτα κινόα με καρπούζι μας φτιάχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με τη μαεστρία της κι εμείς τι λέμε; Ευχαριστώ!
Υλικά συνταγής
Για την κρέμα αβοκάντο
2 ώριμα αβοκάντο
1 ντομάτα χωρίς φλούδα και σπόρους ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά, ψιλοκομμένα με τα φιλαράκια τους
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Για το ταρτάρ
σολομού 300 γρ. φρέσκο σολομό φιλέτο
150 γρ. καπνιστό σολομό
1 αβοκάντο ώριμο
1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
1 κ.σ. μαγιονέζα
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους πολύ ψιλοκομμένα
1 κ.σ. σχοινόπρασο
1 κ.σ. άνηθο αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα με καρπούζι και κινοά
1 ματσάκι ρόκα
1 φέτα καθαρισμένο καρπούζι
1 αβοκάντο βρασμένη κινόα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο
λίγο χυμό καρπούζι
Εκτέλεση
Για την κρέμα αβοκάντο
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο από φλούδα και κουκούτσια. Τα λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε την ντομάτα, την πιπεριά το κόλιανδρο, το κρεμμύδι ξερό και φρέσκο και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Το παγώνουμε.
Για το ταρτάρ σολομού
Παγώνουμε το σολομό στην κατάψυξη για να σφίξει για 30'. Τον ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε τον καπνιστό σολομό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι καθώς και το ξύσμα. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε τα υλικά. Παγώνουμε το ταρτάρ στο ψυγείο. Το σερβίρουμε σε τσέρκι να φορμαριστεί πάνω στην κρέμα αβοκάντο με σαλάτα καρπούζι.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr