Σαλάτα ρόκα με φράουλες, καραμελωμένα καρύδια και βινεγκρέτ φράουλα-Τι απόλαυση μας σερβίρει ο Γιάννης Λουκάκος σήμερα;
ΥΛΙΚΑ
Για τα καραμελωμένα καρύδια
100 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
20 γρ. γλυκόζη
αλάτι
Για τη βινεγκρέτ φράουλα
200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
25 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
200 γρ. ηλιέλαιο
αλάτι
νερό
ζάχαρη
Για τη σαλάτα
200 γρ. ρόκα, καθαρισμένη
60 γρ. φράουλες καθαρισμένες, κομμένες σε τέταρτα
50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
30 γρ. καρύδια καραμελωμένα
80 γρ. βινεγκρέτ φράουλα
30 γρ. προσούτο, τραγανό
εστραγκόν, φύλλα
αλάτι
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα καραμελωμένα καρύδια
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνουμε τα καρύδια σ' ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.
Για τη βινεγκρέτ φράουλα
Στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάμε τη μουστάρδα, τις φράουλες και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο, αραιώνουμε αν χρειάζεται με λίγο κρύο νερό. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Για τη σαλάτα
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr