Φτιάξτε το δικό σας πρωινό με χειροποίητα ντόνατς με κανέλα και ζάχαρη από τα «μαγικά» χέρια του σεφ Γιάννη Λουκάκου!
ΓΙΑ 20 ΝΤΟΝΑΤΣ ΤΩΝ 40 ΓΡ.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη ντόνατς
180 γρ. νερό
25 γρ. γάλα σκόνη
1 αβγό
30 γρ. ζάχαρη
25 γρ. μαγιά νωπή
65 γρ. βούτυρο, λιωμένο
370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 γρ. αλάτι
Για τα ντόνατς
300 γρ. ζάχαρη
15 γρ. κανέλα
ζύμη ντόνατς
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη ντόνατς
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το αβγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το βούτυρο και χτυπάμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη, μέχρι να γίνει ελαστική.
Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, τη δουλεύουμε ελαφρώς και μετά τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, για 20-25 λεπτά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη, την ανοίγουμε σε πάχος 2 εκατοστών.
Μ' ένα τσέρκι, κόβουμε σχήματα της επιλογής μας, τα σκεπάζουμε με ένα πανί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Για τα ντόνατς
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ηλιέλαιο, στους 170 C και τηγανίζουμε τα ντόνατς και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αποσύρουμε τα ντόνατς σε απορροφητικό χαρτί, για να στεγνώσουν.
Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε με το μείγμα αυτό τα ντόνατς.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr