Φτιάξτε το πιο θρεπτικό και υγιεινό ντιπ λαχανικών στο «πι και φι»! Ακολουθήστε step by step τις συμβουλές του Άκη Πετρετζίκη και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα τρυπητό, προσθέτουμε 1/2 κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν και να φύγουν τα περίσσεια υγρά τους για μισή ώρα.

Recipe main 10

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το http://akispetretzikis.com

Συστατικά

  • 5-6 μέτριες ντομάτες χωρίς τα σπόρια τους ψιλοκομμένες

  • 6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • χυμό από 3 λάιμ

  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

  • 2 καυτερές πιπεριές χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες

  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια στραγγισμένα

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 1 1/2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό

  • 2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κύβους

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα τρυπητό, προσθέτουμε 1/2 κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν και να φύγουν τα περίσσεια υγρά τους για μισή ώρα.

  • Ανακατεύουμε τον κόλιανδρο, τα κρεμμυδάκια, 2κ.σ. χυμό λάιμ.


  • Από τον υπόλοιπο χυμό λάιμ βάζουμε 2 κ.σ. στο μπλέντερ μαζί με τα φασόλια και το σκόρδο και τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε αλάτι.


  • Τον υπόλοιπο χυμό λάιμ τον βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αβοκάντο. Με ένα πιρούνι τον κάνουμε πουρέ.

  • Αλατοπιπερώνουμε.


  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ από κάτω το μείγμα των φασολιών. Πάνω το μείγμα του αβοκάντο. Από πάνω το γιαούρτι και τελευταία τις ντομάτες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr