Της εποχής λαχανάκια Βρυξελλών ογκρατέν με γραβιέρα και μοσχοκάρυδο , γρήγορο και νόστιμο

Υλικά (4-6 μερίδες)
 •900 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών (καθαρισμένα και κομμένα στη μέση)
 •2 κουταλιές βούτυρο
 •2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
 •1 φλιτζάνι γάλα
 •1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
 •αλάτι και πιπέρι
 •1/4 φλιτζανιού γραβιέρα (τριμμένη)
 •1/4 φλιτζάνι τυρί Parmigiano Reggiano (τριμμένη)
 •1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

 1.Ζεματίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών μέχρι να μαλακώσουν και τα βγάζουμε σε ένα μπολ.
 2.Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
 3.Ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιγοκαβουρντίζουμε μέχρι να αρχίσει να πάρει λίγο απαλό καφέ χρώμα.
 4.Ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνεουν κρέμα.
 5.Τοποθετούμε τα λαχανάκια Βρυξελλών μαζί με τη σάλτσα μπεσαμέλ και απλώνουμε σε ένα ταψί.
 6.Ανακατέψτε τη φρυγανιά και τα τυριά και πασπαλίζουμε πάνω από τα λαχανάκια Βρυξελλών.
 7.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω, περίπου για 15-20 λεπτά.
 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr