Πανεύκολη και πρωτότυπη συνταγή, με φινόκιο παρμεζάνα και βασιλικό! Μμμοσχοβολάει !

Καραμελωμένα φινόκιο με παρμεζάνα και μυρωδικά  

Καραμελωμένα φινόκιο με παρμεζάνα και μυρωδικά

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
4 καρδιές φινόκιο κομμένες στα δύο (8 κομμάτια)
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ΄ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τα φινόκιο σε μονή στρώση με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν για 15 λεπτά περίπου.
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τα αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι το τυρί να λιώσει.
Σερβίρουμε στην πιατέλα γαρνίρουμε με τα μυρωδικά και τα εμφανίζουμε στο τραπέζι αμέσως.

Πρόταση για Ποτό

“Λαγοπάτι” Λήμνου από τον Πέτρο Χατζηγεωργίου.
“Λαγοπάτι” (από Μοσχάτο Αλεξανδρείας). Ονομασία Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος “Λήμνος”.
Κιτρινωπό χρώμα, μεσαίας έντασης. Όμορφο άρωμα μέντας, ώριμων κίτρινων φρούτων και τριαντάφυλλου. Γεύση έξυπνα πλούσια, μυρωδάτη, ικανοποιητικού όγκου.

Γιατί ταιριάζουν: διότι καταρχήν έχουμε πιάτα λαχανικών, μεταξύ των οποίων σπαράγγια, αρωματισμένα κυρίως με δυόσμο. Τέτοια πιάτα, τόσο δροσιστικά και με χαρακτηριστική μυρωδιά, είναι αδύνατον να ταιριάξουν με άλλο τύπο λευκού κρασιού εκτός από Μοσχάτο, ώστε τα αρώματα τους να “συνεννοηθούν”.
Πηγή: lovecooking.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr