GP Ιαπωνίας: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ζουλς Μπιανκί που έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις - Επιβεβαιώνει ο πατέρας του οδηγού την κρισιμότητα της υγείας του! (φωτό - βίντεο)

Τα νέα που έρχονται από την Ιαπωνία δεν είναι καλά για τον Ζουλ Μπιανκί. Ο 25χρονος οδηγός της Marussia έχει χτυπήσει σοβαρά μετά το ατύχημα που είχε και μπήκε κατευθείαν στο χειρουργείο.

ADVERTISEMENT

Ο Μπιανκί τραυματίστηκε στη διάρκεια του GP Ιαπωνίας, όταν έχασε στο τέλος του αγώνα τον έλεγχο του μονοθεσίου της Marussia και προσέκρουσε στον γερανό που μπήκε στην πίστα της Σουζούκα για να απομακρύνει το μονοθέσιο του Αντριαν Σούτιλ, που είχε ατύχημα στο ίδιο ακριβώς σημείο έναν γύρο νωρίτερα.

Μετά την άμεση επέμβαση της ιατρικής ομάδας της F1 στο σημείο του ατυχήματος, ο Μπιανκί μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας και έπειτα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Σε όλη αυτή τη διάρκεια δεν είχε τις αισθήσεις του.

Η ανακοίνωση της FIA αναφέρει, επίσης: «Η ακτινογραφία δείχνει ότι υπέστη σφοδρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Έπειτα από αυτό, θα μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης. Το Γενικό Νοσοκομείο της Μίε θα δημοσιεύσει νέες πληροφορίες αμέσως μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες».

Το χρονικό

Ήταν ο 44ος γύρος όταν ο αγώνας διακόπηκε με το μυαλό όλων να πηγαίνει είτε στις καιρικές συνθήκες είτε στο ατύχημα που είχε ο Σούτιλ ένα γύρο νωρίτερα.

Τελικά, σύντομα έγινε γνωστό ότι ο λόγος της διακοπής ήταν το ατύχημα ενός άλλου οδηγού, του Ζουλ Μπιανκί. Ο Γάλλος πιλότος της Marussia βγήκε ακριβώς στο ίδιο σημείο με τον Σούτιλ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο γερανό που μπήκε να σηκώσει το αυτοκίνητο του Γερμανού.

Από την πρώτη στιγμή η ανησυχία ήταν έντονη αφού ο Μπιανκί δεν ανταποκρινόταν στην ενδοεπικοινωνία της ομάδας του. Σύντομα έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε αρχικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Τα πλάνα και οι φωτογραφίες που σοκάρουν

Στη LIVE μετάδοση του αγώνα δεν είδαμε κάποιο πλάνο από το τι ακριβώς έγινε. Το μόνο που υπάρχει είναι τα πλάνα από το ατύχημα του Σούτιλ, όπου στη συνέχεια φαίνεται πίσω από τον γερανό να υπάρχει έντονη κινητικότητα η οποία οφείλεται από το χτύπημα του Μπιανκί πάνω στο γερανό. Άλλωστε, η FIA απαγορεύει τη χρήση βίντεο, αν δεν ενημερωθεί επίσημα ο κόσμος για οποιοδήποτε συμβάν.



Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει:


 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ