Ρεμί Γκαγιάρντ: Ένας παράφρων φαρσέρ ή μήπως κι όχι…; Από πού ξεκίνησε, τι έκανε πριν από τις φάρσες, ποια είναι η κοσμοθεωρία πίσω από όλα όσα κάνει, ποια είναι η στάση ζωής του! (φωτό - βίντεο)

Δεν επαγγέλεται ούτε ποδοσφαιριστής, ούτε προπονητής, ούτε οτιδήποτε άλλο που να έχει σχέση με τον αθλητισμό. Για την ακρίβεια δεν επαγγέλεται τίποτα με την ακριβή έννοια του όρου. Δεν περιμένει δηλαδή, ότι κάποτε θα σταματήσει αυτό που κάνει, ώστε να συνταξιοδοτηθεί. Παρ’ όλα αυτά, είναι γνωστός κυρίως στο κοινό που έχει ως σημαντικότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του, το ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο Ρεμί Γκαγιάρντ.



Toυ Παύλου Κουστέρη - Rebuke.gr

Πρόκειται για τον 39χρονο, γνωστός στους περισσότερους ως ένας φαρσέρ που «έχει κάνει εκείνο το βίντεο με το Πάκμαν» ή «το άλλο με τον Σούπερ Μάριο» ή ακόμα «εκείνο που κάνει τον Ρόκι».

Αλήθεια, πόσες φορές σας έχει τύχει η συζήτηση είτε να είστε αυτήκοος μάρτυς ή πρωταγωνιστής:

-          Τον Ρεμί Γκαγιάρντ τον ξέρεις…
-          Ποιος είναι αυτός;
-          Έλα, μωρέ, αυτός που έχει κάνει εκείνο το βιντεάκι με το καγκουρό; Που πετυχαίνει τα κουτάκια με την μπάλα; Που κάνει τις φάρσες…
-          Α, ναι! Γαμάτος, δεν υπάρχει ο τύπος.

Ο Ρεμί Γκαγιάρντ, λοιπόν, για τους περισσότερους είναι ένας σαλταρισμένος που έχει το θάρρος να κάνει απίστευτες φάρσες. Στην πραγματικότητα, όμως, πίσω από το μότο με το οποίο «κλείνει» κάθε βίντεο («C’est en faisant n’importe quoi qu’on devient n’importe qui»  = «Κάνοντας το οτιδήποτε, γίνεσαι ο κάποιος», σε ελεύθερη μετάφραση), κρύβεται μια στάση ζωής, μια κοσμοθεωρία.

«Ο μόνος λόγος που κάνω αυτά τα βίντεο, είναι για να είμαι ο κύριος του εαυτού μου. Αποφασίζω τι θα κάνω για τον εαυτό μου, μόνος μου. Ξυπνάω το πρωί όποτε θέλω, κοιμάμαι το βράδυ όποτε θέλω. Κανείς δεν μου λέει τι να κάνω και το κυριότερο κάνω αυτό που θέλω και διασκεδάζω που το κάνω».

Μεταξύ μας, όλοι έχουμε υπάρξει ένας «Ρεμί Γκαγιάρντ». Μια φάρσα στο λύκειο, μια απίστευτη ιστορία από το στρατό την οποία τη διηγείσαι σε όποια παρέα και να βρεθείς, ένα περιστατικό από τη δουλειά στο οποίο υπήρξες πρωταγωνιστής της μέρας. Η διαφορά βέβαια, του απλού κόσμου σε σχέση με τον Ρεμί, είναι ότι η ζωή αυτού του απίστευτου τύπου έχει τέτοιου είδους ιστορίες σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Πώς ξεκίνησε

Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τη φιγούρα και ό,τι υπάρχει πίσω από τον Ρεμί Γκαγιάρντ και όχι με τα βίντεο, έπρεπε να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω κάποιους μύθους σχετικά με τον ίδιο. Όπως το ότι ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και τον έδιωξαν γιατί είχε μετατρέψει τα αποδυτήρια της ομάδας του σε ένα μικρό κανάλι στο YouTube. Καμία απολύτως σχέση. Η δουλειά από την οποία τον απέλυσαν ήταν ένας απλός πωλητής αθλητικών ειδών. Επειδή, όμως, η λέξη «απλός» δεν μπορεί να σταθεί ως προσδιορισμός δίπλα στο όνομα του Ρεμί, κατάφερε να τα «θαλασσώσει», αφού έκλεψε ένα ζευγάρι παπούτσια NIKE. Τότε, αφού εξασφάλισε την πολύτιμη για αυτόν ανεργία του, άρχισε να επενδύει όλο και περισσότερο χρόνο στο να καταγράφει σε βίντεο (όχι ο ίδιος, αλλά ο καλός του φίλος, Γκρέγκορι Λα Φααρκ) τις φάρσες που έκανε στο δρόμο σε ανυποψίαστους πολίτες και να τις ανεβάζει στο Ίντερνετ. Ωστόσο, το περιστατικό που τον έκανε διάσημο σε όλη τη Γαλλία ήταν όταν στον τελικό Κυπέλλου το 2002, φόρεσε τη φανέλα της νικήτριας Λοριάν, μπήκε στο γκρουπ των παικτών στους πανηγυρισμούς, σήκωσε κανονικά την κούπα, έλαβε τα συγχαρητήρια από τον πρόεδρο, Ζακ Σιράκ και η φωτογραφία του έμεινε στην αιωνιότητα καθώς συμπεριλήφθηκε στο επίσημο άλμπουμ της ομοσπονδίας. Και όχι… Ο Ρεμί δεν είναι καν οπαδός της Λοριάν, αλλά φανατικός φίλος της Μονπελιέ.





Η σχέση του με το ποδόσφαιρο

Όπως αναφέραμε όμως, ο 39χρονος είναι δημοφιλής ειδικότερα στους ποδοσφαιρικούς «κύκλους», καθώς εκτός από τα πραγματικά απίστευτα βίντεο, τα τρικ με τη στρογγυλή «θεά» και τις προκλήσεις σε μεγάλα «αστέρια» όπως στον Ρονάλντο (τον κανονικό τον Βραζιλιάνο) και τον… Τόνι Πάρκερ, ο ίδιος δηλώνει αθεράπευτα ρομαντικός με το άθλημα. «Αγαπώ το ποδόσφαιρο από τότε που ήμουν παιδί. Έπαιζα σε ένα μικρό χωριό κοντά στο Μονπελιέ που ονομάζεται Λε Κρε (Le Cres) μέχρι ερασιτεχνικό επίπεδο. Ποτέ δεν έπαιξα υψηλότερα. Σταμάτησα όταν η μικρή μου ομάδα έπρεπε να συγχωνευθεί με το γειτονικό χωριό, για οικονομικούς λόγους. Ήταν μια εξέλιξη που δεν μου άρεσε καθόλου, σαν παιδί του γηπέδου, όταν παλεύεις για το χωριό σου. Συγχωνεύθηκε με την ομάδα της διπλανής πόρτας, που ήταν αντίπαλος, ήταν εναντίον μας. Ήταν το ντέρμπι! Είναι κάτι σαν το Μονπελιέ-Νιμ. Τότε, ήταν που η παιδική μου ηλικία εξαφανίστηκε. Πραγματικά κάτι πέθανε μέσα μου. Από τότε παίζω μόνο για διασκέδαση».

Αυτή η στάση του Ρεμί δεν είναι δυνατόν να μας ξενίζει. Διασκεδάζει τη ζωή του σαν παιδί, κάνοντας φάρσες, τη στιγμή που φτάνει τα 40. Δεν γινόταν να είχε διαφορετική στάση βλέποντας τους δικούς του ανθρώπους να συμμαχούν με τον «εχθρό». Είναι χαρακτηριστική μάλιστα η απάντησή του σχετικά με τις φήμες ότι ξεκίνησε προπονήσεις για να παίξει επαγγελματικά. «Εγώ ξεκίνησα τις φήμες για πλάκα. Αν το συνέχιζα θα έλεγα ότι θα έπαιζα στη Μονπελιέ ή σε άλλη ομάδα. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρω αν θα μου άρεσε να παίζω ποδόσφαιρο. Έχω αγαπήσει αυτό το άθλημα για τις αξίες του, αλλά φαίνεται ότι σήμερα έχουν γίνει όλα πιο μηχανοποιημένα. Αυτό με έχει κάνει να έχω μια “κάμψη” στην επιθυμία μου. Όταν βλέπεις έναν σαν τον Ιμπραΐμοβιτς να παίρνει 14 εκατ. ευρώ το χρόνο, είναι μια κατάσταση από άλλο πλανήτη. Οι αληθινοί ήρωες είναι στο δρόμο, αυτοί που χτίζουν σπίτια. Αλλά είναι σίγουρο ότι οι εργάτες δεν θα σκοράρουν γκολ».

Η αγάπη για τη Μονπελιέ



Όπως είπαμε, ο Ρεμί είναι ένας αθεράπευτα ρομαντικός τύπος. Υποστηρίζει τη Μονπελιέ και όχι μόνο επειδή γεννήθηκε εκεί. «Υποστηρίζω τη Μονπελιέ, επειδή ως σύλλογος είναι πιο κοντά στις αξίες μου. Είμαι φίλος της από το 1987, που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία. Είχαμε μια απίστευτη ομάδα. “Στο Στάδιο Μοσόν, αρνήσου τις παραισθήσεις σου”. Πήραμε το πρωτάθλημα και είχαμε το 17ο μπάτζετ στην κατηγορία. Νικήσαμε τα δολάρια του Κατάρ (σ.σ. εννοώντας την Παρί). Σε μια μάχη Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, είμαι με τον Δαυίδ. Πάντα υποστηρίζω την ομάδα που δεν είναι το φαβορί».

«Ποτέ δεν έφτιαξα βίντεο»
Βλέποντας, λοιπόν, κανείς όλα αυτά τα βίντεο, το πρώτο και κυρίως αυθόρμητο ερώτημα που τίθεται , είναι: «Γίνονται στα αλήθεια αυτά;». «Το ορκίζομαι. Ποτέ δεν έχω “φτιάξει” βίντεο. Δεν είναι πάντα εύκολο, ούτε για μένα, ούτε για τον κάμεραμαν. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσουμε κάτι 30 και 50 φορές».

Αυτός είναι ο Ρεμί Γκαγιάρντ των 4.322.242 συνδρομητών και του 1.295.103.504 προβολών στο YouTube.

Ο άνθρωπος που θα θέλαμε να είναι στην παρέα μας, ο τύπος που αποδεικνύεται ότι είναι κάτι περισσότερο από έναν παράφρονα που κάνει φάρσες, η προσωπικότητα που όλοι θα θέλαμε να του μοιάζουμε όσο το δυνατόν λίγο περισσότερο, η ζωή του οποίου θα θέλαμε να ζήσουμε έστω και για μια μέρα, γιατί είναι αμφίβολο αν θα μπορούσαμε να αντέξουμε περισσότερο, ο άνθρωπος που κάνει αυτό που θέλει και πληρώνεται.

Μερικά από τα πιο αστεία video του Ρεμί Γκαγιάρντ:













Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr