Irish Τimes: «Ιδανικός προορισμός η Ελλάδα για τους λάτρεις του λευκού κρασιού» - Σε ποιους οινοπαραγούς κάνει ειδική μνεία;
Δημοσίευμα της Irish Τimes αναδεικνύει την Ελλάδα ως την ιδανική περιοχή για τους φίλους του λευκού κρασιού, καθότι παρά το θερμό κλίμα της που παραδοσιακά δεν ευνοεί την παραγωγή του, καταφέρνει να βγάζει πολύ καλά λευκά κρασιά.
Δημοσίευμα της Irish Τimes αναδεικνύει την Ελλάδα ως την ιδανική περιοχή για τους φίλους του λευκού κρασιού, καθότι παρά το θερμό κλίμα της που παραδοσιακά δεν ευνοεί την παραγωγή του, καταφέρνει να βγάζει πολύ καλά λευκά κρασιά. Η χώρα μας παρουσιάζεται ως μία από τις χώρες με την αρχαιότερη παραγωγή κρασιού που έχουν διαδώσει την καλλιέργεια αμπελώνων σε άλλα μέρη της Μεσογείου.
Διαθέτει, αναφέρει το δημοσίευμα της Irish Τimes, 300 ντόπιες ποικιλίες σταφυλιών, πολλές από τις οποίες μελετώνται και ενδέχεται στο μέλλον να παράγουν εντυπωσιακά κρασιά.Τα λευκά σταφύλια της χώρας έχουν μια σπάνια ικανότητα να διατηρούν την οξύτητά τους, η οποία καθορίζει την ποιότητα του κρασιού, ακόμη και στα πιο θερμά κλίματα, εν μέρει εξαιτίας του υψομέτρου των αμπελώνων κατά περίπτωση.Αναφορά γίνεται στις ποικιλίες Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο και Μαλαγουζιά. Για τους αμπελώνες που παράγουν Ασύρτικο οι οποίοι αναπτύσσονται στο ηφαιστειογενές έδαφος της Σαντορίνης, σημειώνεται ότι το κρασί που παράγουν ανήκει στην κατηγορία που μπορεί να δεχθεί ωρίμανση και σπάνια το βρίσκει κανείς στην Ιρλανδία.
Είναι το καλύτερο από τα τρία καθώς διατηρεί την οξύτητά του.Η Μαλαγουσιά παράγει αρωματικά και ελαφριά φρουτώδη κρασιά και το Μοσχοφίλερο είναι επίσης αρωματικό με ελαφρώς απαλότερη φρουτώδη γεύση.Από τα ερυθρά κρασιά, προκρίνονται το Αγιορείτικο και το Ξινόμαυρο. Όπως όμως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι η πρόκληση των Ελλήνων παραγωγών να τα προωθήσουν στο εξωτερικό, καθότι η γεύση τους δεν είναι συνηθισμένη στις ξένες χώρες.
Αναφορά γίνεται στους παραγωγούς Τσάνταλη, Μπουτάρη, Κουρτάκη και Αχάια Κλάους.
Πηγή:www.tornosnews.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr