Γερμανία η Αντιπολίτευση στα κάγκελα: Φράου Μέρκελ πάψτε τον χορό των επτά πέπλων με την Ελλάδα

Οξεία κριτική από την αντιπολίτευση της χώρας της για την εμπλοκή που σημειώθηκε ως προς το θέμα της Ελλάδας στο Eurogroup της Τρίτης δέχτηκε χθες η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία μιλώντας στη γερμανική Βουλή απέφυγε να αναφερθεί στους λόγους αποτυχίας του ολονύχτιου θρίλερ που διαδραματίστηκε στις Βρυξέλλες. Χέλμουτ Σμιτ : συμφωνώ με Λαγκάρντ και Ντράγκι

Οξεία κριτική από την αντιπολίτευση της χώρας της για την εμπλοκή που σημειώθηκε ως προς το θέμα της Ελλάδας στο Eurogroup της Τρίτης δέχτηκε χθες η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία μιλώντας στη γερμανική Βουλή απέφυγε να αναφερθεί στους λόγους αποτυχίας του ολονύχτιου θρίλερ που διαδραματίστηκε στις Βρυξέλλες.

Ο κύριος αντίπαλός της στις βουλευτικές εκλογές του 2013, ο σοσιαλδημοκράτης Πέερ Στάινμπρουκ, την κατηγόρησε ευθέως ότι δεν λέει την αλήθεια για την Ελλάδα και κυρίως για το ότι θα πρέπει η Γερμανία να πληρώσει, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων, Γιούργκεν Τριτίν, χαρακτήρισε την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας «μια μαύρη ώρα για την Ευρώπη».

Χέλμουτ Σμιτ : συμφωνώ με Λαγκάρντ και Ντράγκι

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του πρώην καγκελαρίου Χέλμουτ Σμιτ, που είπε ότι συμφωνεί με την Κριστίν Λαγκάρντ υπέρ ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. «Είμαι με το μέρος της κ. Λαγκάρντ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σμιτ και ερωτηθείς εάν είναι υπέρ του «κουρέματος» του χρέους απάντησε: «Οχι μόνο υπέρ αυτού. Είμαι γενικώς της γνώμης ότι το ΔΝΤ κάνει καλά τη δουλειά του, όπως και ο κ. Ντράγκι».
Σε μια ιδιαίτερα επιθετική ομιλία που εκφώνησε ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ, ο κ. Στάινμπρουκ εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της Ανγκελα Μέρκελ λέγοντας: «Είναι η ώρα της αλήθειας. Χορέψατε για υπερβολικά πολύ καιρό τον χορό των επτά πέπλων πάνω στη μελωδία ''Ούτε δεκάρα για τους Ελληνες'' -ήταν το 2010-, μετά ο χορός ξανάρχισε με το ''Οχι επιπλέον χρήματα για την Αθήνα''».
Σημείωσε ακόμη πως «η δημοσιονομική τρύπα της Ελλάδας δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς εξωτερική βοήθεια. Βρισκόμαστε από καιρό σε μια ένωση όπου καθένας είναι εγγυητής του άλλου, πείτε το επιτέλους στους Γερμανούς φορολογουμένους».
Συνέχισε δε λέγοντας πως «όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξαναβγεί με τις δικές της δυνάμεις στις αγορές». Για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της, προσέθεσε, δεν φτάνει το μείγμα διαφόρων ημιμέτρων, αλλά είναι απαραίτητη η παροχή νέας βοήθειας. Κι αυτήν πρέπει να τη δώσει τώρα, θέλει δεν θέλει, η καγκελάριος, δεδομένου ότι έχει δεσμευθεί να κρατήσει οπωσδήποτε τη χώρα στο ευρώ.
«Δεν λέει αλήθεια»
«Αναξιόπιστη» και «ασυνεπή» βλέπει την Ευρώπη και τη Γερμανία έναντι της Ελλάδας ο Γιούργκεν Τριτίν, ο οποίος τόνισε: «Λέγαμε στην Αθήνα ότι θα δείξουμε αλληλεγγύη εφόσον εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, και τώρα που η ίδια η τρόικα το βεβαιώνει ποιος είναι ο αναξιόπιστος; Η Ελλάδα ή η Ευρώπη;».
Ο ίδιος κατηγόρησε την κ. Μέρκελ ότι δεν λέει στους Γερμανούς «ούτε τη μισή αλήθεια» όσον αφορά την Ευρώπη και την κρίση του ευρώ και δεν παραδέχεται ότι η διάσωση της Ελλάδας σημαίνει περισσότερα χρήματα.
«Ποτέ έως τώρα η φήμη μας δεν ήταν τόσο κακή, ποτέ δεν υπήρξαμε πιο απομονωμένοι» υποστήριξε ο υποψήφιος των Πρασίνων σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή πολιτική του Βερολίνου.
Την κυβέρνηση και την ίδια την καγκελάριο υπερασπίστηκε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και κυβερνητικός εταίρος Ράινερ Μπρούντερλε, υπενθυμίζοντας καταρχάς ότι και ο ίδιος ο υποψήφιος του SPD μιλούσε κάποτε για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αλλά σήμερα έχει διαφορετική άποψη. Αναφερόμενος ο ίδιος στην Ελλάδα, τόνισε ότι πρέπει τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν να εφαρμοστούν.
Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ