Σας μαγειρεύω σήμερα πιλάφι με κολοκύθα, μπαχαρικά και σταφίδα και τρώτε σαν πασάδες!
Tips: Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε μία κ.σ. βούτυρο, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με τέταρτα λεμονιού.
Yλικά
2 φλ.τσ. ρύζι για πιλάφι
3 φλ.τσ. καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους κίτρινη κολοκύθα
3 1/2 φλ.τσ. ζωμό κότας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. μαύρη σταφίδα
2 κ.σ. κουκουνάρι
3 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο, 1/3 κ.γ. κύμινο ολόκληρο, 1/4 κ.γ. κουρκουμά
1 ξύλο κανέλας
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τέταρτα λεμονιού
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σοτάρουμε για 1'-2' το κρεμμύδι, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κύμινο, το ρύζι και το σκόρδο και ανακατεύουμε με σπάτουλα, μέχρι να γυαλίσουν από το λάδι οι κόκκοι του ρυζιού. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2'-3', μέχρι ν' αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά οι κύβοι της. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ανακατεύουμε στη φωτιά για 1'. Ρίχνουμε τον χλιαρό ζωμό και τις σταφίδες, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι μέχρι να πιει το ζωμό του και να ψηθεί. Ενδιαμέσως προσθέτουμε το ξύσμα και ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.
Tips: Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε μία κ.σ. βούτυρο, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με τέταρτα λεμονιού.
Πηγή: athinorama.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr