Η Ζέτα Δούκα γράφει γράμμα σε ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ-μια ιστορία της Οριάνα Φαλάτσι

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Κάππα Για πρώτη φορά στη σκηνή ένα βιβλίο που συγκίνησε τον κόσμο από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την Μέση Ανατολή στην Λατινική Αμερική, από την Κίνα στην Ιαπωνία, από την Ινδία στο Ιράν και το Μπαγκλαντές, όπου κι αν ταξίδεψε αυτό το μυθιστόρημα συγκλόνισε και αναγνωρίσθηκε ως αριστούργημα.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Κάππα


Μετά τη sold out επιτυχία στο Θέατρο «Αυλαία» της Θεσσαλονίκης την άνοιξη του 2012, η παράσταση «Γράμμα σ' ένα παιδί» της Μάρως Μπουρδάκου -βασισμένη στο BEST SELLER της Οριάνα Φαλάτσι «Γράμμα σ ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ» - παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Θέατρο Κάππα από 20 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Για πρώτη φορά στη σκηνή ένα βιβλίο που συγκίνησε τον κόσμο από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την Μέση Ανατολή στην Λατινική Αμερική, από την Κίνα στην Ιαπωνία, από την Ινδία στο Ιράν και το Μπαγκλαντές, όπου κι αν ταξίδεψε αυτό το μυθιστόρημα συγκλόνισε και αναγνωρίσθηκε ως αριστούργημα.

Ένα εκρηκτικό ντοκουμέντο που συγκλονίζει με τον ωμό ρεαλισμό του τις συνειδήσεις ανδρών και γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια γυναικεία φωνή ακούγεται – μια ανύπαντρη γυναίκα που έχει στα σπλάχνα της ένα παιδί. Η γυναίκα αυτή δεν έχει όνομα , ούτε αποκαλύπτει την κοινωνική της θέση. Άλλωστε δεν έχει νόημα. Αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε γυναίκα. Πως αντιμετωπίζεται από τον περίγυρο της. Από τον πατέρα του παιδιού, τους γονείς της, τον εργοδότη της. Πως μπορεί να νιώσει μια γυναίκα όταν θέλει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και κανείς άλλος δεν το θέλει. Ακόμα και το ίδιο το παιδί..
Αν το μωρό αυτό που βρίσκεται ακόμα μέσα στην κοιλιά και καταλάβαινε όλο αυτό που συμβαίνει, μπορούσε να μιλήσει, τι θα έλεγε; Θα επέλεγε αυτό να γεννηθεί;

Ωστόσο αυτό που απομένει δεν είναι μια θέση, θετική ή αρνητική απέναντι στην άμβλωση αλλά μια εκ νέου αυτοσυνείδηση, μέσα από την οποία διαχέεται η αναζήτηση για το πραγματικό νόημα της ζωής και της ύπαρξης.
Ο μονόλογος γίνεται σχεδόν μια εξομολόγηση. Ο πατέρας του παιδιού, η φίλη, ο γιατρός, η μοντέρνα γιατρός, το αφεντικό της δουλειάς και οι γονείς. Όλοι μάρτυρες μιας συμβολικής δίκης στην οποία αποφασίζεται η καταδίκη, που επιβεβαιώνει ότι η γυναίκα είναι πάντα ένοχη. Είναι;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Μάρω Μπουρδάκου
Σκηνοθεσία: Μάνος Πετούσης
Σκηνογραφία – κοστούμι: Νίκος Καλαϊτζίδης
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
Φωτογραφίες: Δημοσθένης Γαλλής
Θεατρολογική επιμέλεια: Γιώργος Κατσαντώνης

Παίζει η Ζέτα Δούκα

Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Στέλλα Παπάζογλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Ιωάννα Βουγιούκα
Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Καλαϊτζίδης
Χειρισμός μουσικής και φώτων: Θοδωρής Κυρατζής
Γραφιστικά: id. creative

Info
Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2 - Κυψέλη
Πρεμιέρα: 20 Νοεμβρίου στις 21.00
Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 80'
Εισιτήρια: 18€ & 15€
Πηγή: e-go.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr