Κρητικό κρασί ένα από τα 100 καλύτερα στον κόσμο: Jancis Robinson - γκουρού της οινικής τέχνης που γράφει στους Financial Times

Το Μυράμπελο του 2010 από τα Πεζά της Κρήτης - Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά ποικιλίες 




Η πιο σημαντική κριτικός οίνου στον κόσμο, η Jancis Robinson, παρουσίασε στους Financial Times τη λίστα με τα 100+ καλύτερα κόκκινα κρασιά της χρονιάς κρατώντας τη δεύτερη θέση για την Κρήτη.


Η Robinson – που όπως γράφει δοκίμασε περισσότερα από 10.00 κόκκινα κρασιά- ξεχωρίζει το Μυράμπελο 2010 από τα Πεζά της Κρήτης και σημειώνει στο σχόλιό της: «Οι ποικιλίες Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά της Κρήτης, δίνουν ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κρασί, με αρώματα δάφνης χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκό. Όχι ιδιαίτερα έντονο, αλλά σύνθετο, ξεχωριστό και ενδιαφέρον.






Το Κοτσιφάλι είναι μια εξαιρετική και ευδιάκριτη στη γεύση και το άρωμα ποικιλία, η οποία όμως δεν έχει σταθερό χρώμα. Γι αυτό καλλιεργείται μαζί με τη Μανδηλαριά που δίνει πλούσιο και σταθερό χρώμα.

























Mirambelo 2010 Peza

Kotsifali and Mandilaria grapes grown on Crete give a hugely distinctive wine with the scents of dried laurel leaves and no excess sweetness. Bone-dry fine wine. Not that intense but complex, distinctive and interesting. 13%

jancisrobinson.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr