Ένα ταξίδι στις θαλασσινές γεύσεις & τον «υγρό χρυσό» του Καναδά με αφορμή τα 70 χρόνια διπλωματικών σχέσεων με την Ελλάδα
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων Διπλωματικών Σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Καναδά, η Πρεσβεία του Καναδά διοργάνωσε μία εκδήλωση με σκοπό την προβολή των καναδικών αλιευμάτων, τροφίμων και ποτών στις αγορές του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί, η πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα καναδικού χαβιαριού από οξύρρυγχο καλλιεργείας, εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης. Επίσης, εντυπωσίασε ο συνδυασμός καπνιστής ρέγγας με κρέμα φακής beluga.
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων Διπλωματικών Σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Καναδά, η Πρεσβεία του Καναδά διοργάνωσε μία εκδήλωση με σκοπό την προβολή των καναδικών αλιευμάτων, τροφίμων και ποτών στις αγορές του κόσμου.
Το πρόγραμμα, εκτός από τις γαστρονομικές προτάσεις και δοκιμές με έμφαση στον αστακό, το σολομό και με την υπογραφή του head chef Περικλή Κοσκινά, είχε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Μια ξεχωριστή πρόταση - καπνιστή ρέγγα με κρέμα φακής beluga
Αξίζει να σημειωθεί, η πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα καναδικού χαβιαριού από οξύρρυγχο καλλιεργείας, εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης. Επίσης, εντυπωσίασε ο συνδυασμός καπνιστής ρέγγας με κρέμα φακής beluga.
Η εκδήλωση πραγματοποίηθηκε την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, στο Estiatorio Milos στην Αθήνα.
Στις παρουσιάσεις που έγιναν, πρώτος πήρε το λόγο ο δημοφιλής γευσιγνώστης, κ. Ηλίας Μαμαλάκης.
Με το γνωστό αυθεντικό του τρόπο, μίλησε στους παρευρισκομένους για τις γαστρονομικές εμπειρίες του ψαρεύοντας αστακούς στο Νιού Μπράνσγουικ του Ατλαντικού Καναδά.
Ο κ. Μίνως Παγώνης, Ωκεανολόγος-Ιχθυολόγος, αναφέρθηκε στις καναδικές πρότυπες ιχθυοκαλλιέργειες, τη βιολογία του αστακού και στην ασφάλεια και διακίνηση των αλιευμάτων.
Ο Ωκεανολόγος-Ιχθυολόγος κ. Μίνως Παγώνης με τον Πρέσβη του Καναδά, κ. Ρόμπερτ Πεκ
Τέλος, ο Sommelier κ. Γιώργος Λούκας, ταξίδεψε το κοινό στην περιοχή της λίμνης του Οντάριο Niagara-on-the-Lake όπου παράγεται το "υγρό χρυσάφι" του Καναδά, το επιδόρπιο κρασί icewine.
Ο sommelier κ. Γιώργος Λουκάς
Η βραδιά αποκάλυψε και μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία στην προώθηση του ελληνικού κρασιού στον Καναδά, μεταξύ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου και της καναδικής εταιρίας Hinterland Wines.
(Από αριστερά) Ο κ. Εμμανουήλ Σκουλάς, Ανώτατος Εμπορικός Ακόλουθος, Καναδική Πρεσβεία και η κα. Μαργαρίτα Νειάδα, Υπεύθυνη Τομέα Τροφίμων & Ποτών, Εμπορικό Τμήμα, Καναδική Πρεσβεία με τον κ. Παναγιώτη Κωστόπουλο της Sea Treasures Co. κατά την βραβευσή του
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρέσβης του Καναδά, κ. Ρόμπερτ Πεκ, απένειμε τα Επιχειρηματικά Βραβεία 2012 σε επτά Ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων που συνεισέφεραν σημαντικά στο εμπόριο μεταξύ Ελλάδας- Καναδά τα τελευταία δύο χρόνια.
Ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στο Εstiatorio Milos του κ. Κώστα Σπηλιάδη, τον οποίο ο κ. Πεκ συνεχάρη για την επιτυχημένη του πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι επιχειρήσεις που διακρίθηκαν με τα Επιχειρηματικά Βραβεία 2012:
Beluga EΠΕ : Για περισσότερα από 18 χρόνια δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και αποκλειστική διανομή ενυδρίων, τροφών ιχθυογενητικού σταθμού και φωτοβολταϊκών λαμπτήρων σήμανσης για τη ναυτιλία.
Deals A.E. : Εισαγωγές τροφίμων και ποτών για εκλεπτυσμένα γούστα από το 1986. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα ένα από τα καλύτερα icewines του Καναδά.
General Gas - Γ. Καρκανίδης Α.Ε.: Προϊόντα οικιακού εξοπλισμού με γκάζι. Εισαγωγείς τα τελευταία 13 χρόνια των Καναδικών μπάρμπεκιου Broil King.
ΜΚΜ Vitality ΕΠΕ : Εισαγωγές και διανομή βιολογικών τροφίμων και ποτών. Ανάμεσα στα επιτυχημένα προϊόντα τους που προωθούν στην ελληνική αγορά, είναι οι βιολογικές πιστοποιημένες μπάρες δημητριακών από τον Καναδά, Taste of Nature.
Ο κ. Μάριος και η κα Κατερίνα Μαυρομμάτη της ΜΚΜ Vitality ΕΠΕ παραλαμβάνουν το βραβείο τους από τον Πρέσβη του Καναδά
ΚΑΛΑΜΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΠΕ : Η εταιρεία, με παρουσία 11 ετών στην Ελληνική αγορά, δραστηριοποιείται στις πωλήσεις πρότυπων τροφίμων, ανάμεσα τους το σιρόπι σφένδαμου και το μαύρο άγριο ρύζι από τις λίμνες του Καναδά.
Sea Treasures Co. : Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007, με δραστηριότητα την εισαγωγή ζωντανών αστακών από τον Καναδά. Οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν επεκταθεί και στις γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο και Τουρκία)
G&J Passalis Α.Ε. : Οικογενειακή επιχείρηση με παρουσία 40 χρόνων στην ελληνική αγορά στις εισαγωγές - εξαγωγές υψηλής ποιότητας τροφίμων. Χαρακτηριστικό προϊόν της εταιρείας στα ράφια του supermarket, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις Robin Hood που εισάγει από τον Καναδά.
Η κα. Άννα Πασσαλή, της G&J Passalis Α.Ε. παραλαμβάνει το βραβείο από τον Πρέσβη του Καναδά, κ. Ρόμπερτ Πεκ
Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, η Υπουργός Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Γιώργος Δρακόπουλος, γευσιγνώστες, sommelier, επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης και των τροφίμων, και δημοσιογράφοι της γαστρονομίας.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr