Ανοίγουν τα φαρμακεία την Πέμπτη-Κανονικά η εκτέλεση συνταγών του ΕΟΠΥΥ

Κανονικά θα εκτελούνται από την Πέμπτη οι συνταγές των ασφαλισμένων του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας. ΄Ετσι, σταματά η οικονομική αιμορραγία των πολιτών, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα πλήρωναν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους.

Κανονικά θα εκτελούνται από την Πέμπτη οι συνταγές των ασφαλισμένων του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, σταματά και η οικονομική αιμορραγία των πολιτών, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα πλήρωναν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους.
 

Την απόφαση έλαβε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) κατά την προγραμματισμένη συνεδρίασή του που αφορούσε στο μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Καθοριστικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε η συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στις αρχές της εβδομάδας.


 
Κατά τη συνάντηση η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε για αποπληρωμή των χρεών και για ρύθμιση των ανεξόφλητων συνταγών που εκτελέστηκαν πέρυσι, με αποτέλεσμα την προσωρινή αποκλιμάκωση της έντασης.

Σημειώνεται ότι έντονες ήταν οι ενστάσεις του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωσταντίνου Λουράντου, ο οποίος επέμεινε στη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ