Κατσικάκι φρικασέ με άγρια χόρτα από την Αργυρώ!

Αγαπημένη συνταγή με γεύση και άρωμα Ελλάδας

Αγαπημένη συνταγή με γεύση και άρωμα Ελλάδας


Υλικά

2 κιλά κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κιλό άγρια χόρτα
2 μαρούλια χοντροκομμένα
5-6 κλωνάρια άνηθου δεμένα με σπάγκο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 λεμόνια
2 αυγά

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κατσικάκι απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά και να γίνει διάφανο.
 
 
 
2. Μισοσκεπάζουμε το κρέας με νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα με 1 ώρα και 15΄ έως ότου μαλακώσει το κατσικάκι. Στο μεταξύ, ζεματάμε τα χόρτα και το μαρούλι σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Τα βγάζουμε σε κρύο νερό.
 
 
 
3. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο κρέας (που είναι σχεδόν έτοιμο) μαζί με το δεματάκι άνηθου. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά. (Τα χόρτα πρέπει να μείνουν τρυφερά).
 
 
 
4. Χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε το φαγητό. Αφαιρούμε το δεματάκι άνηθου και σερβίρουμε.


μερίδες 4 -Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά-Χρόνος Μαγειρέματος 60 λεπτά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr