Ο έρωτας περνάει από το στομάχι ειδικά την παραμονή του καινούργιου χρόνου! Πρωτοχρονιάτικο Τραπέζι
Φουαγκρά εξπρές, κοτόπουλο με τρούφα που ετοιμάζεται σχεδόν μόνο του και επιλεγμένα επιδόρπια. Το τέλειο πρωτοχρονιάτικο δείπνο ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο, γρήγορο και απόλυτα γκουρμέ.
Φουαγκρά εξπρές, κοτόπουλο με τρούφα που ετοιμάζεται σχεδόν μόνο του και επιλεγμένα επιδόρπια.
Το τέλειο πρωτοχρονιάτικο δείπνο ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο, γρήγορο και απόλυτα γκουρμέ.
ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΜΕ ΧΟΡΣΡΑΝΤΙΣ
Προετοιμασία: 10'
Υλικά για 6 μερίδες
• 24 στρείδια • 1 πράσινο μήλο • 1 λεμόνι • 1 κουταλιά χορσράντις • 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος • 30 γρ. χαβιάρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χορσράντις με την κρέμα γάλακτος και μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού. Πλένουμε το μήλο και το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, το βάζουμε σε ένα μπολ με μία κουταλιά χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τα στρείδια, τα μοιράζουμε σε 6 πιάτα, επάνω σε χοντρό μαύρο αλάτι, και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Μοιράζουμε το τριμμένο μήλο επάνω από τα στρείδια. Την ώρα του σερβιρίσματος απλώνουμε λίγο μείγμα χορσράντις σε κάθε στρείδι και πασπαλίζουμε με μαύρο χαβιάρι.
Συνοδεύουμε: Αν η σαμπάνια σού φαίνεται πολύ κλασική επιλογή, κάνε τη διαφορά με μια ξηρή ροζέ σαμπάνια.
ΜΙΝΙ ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΕ ΦΟΥΑΓΚΡΑ
Προετοιμασία: 20'
Ψήσιμο: 25'
Υλικά για 6 μερίδες
• 500 γρ. φουαγκρά πάπιας • 6 γρ. ανθός αλατιού • 5 γρ. σπασμένο μαύρο πιπέρι • 2 κ.σ. θαλασσινό αλάτι • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μείγμα πιπεριών • 6 ατομικά στρογγυλά ψωμάκια • τσάτνεϊ μάνγκο.
Εκτέλεση
Βάζουμε το φουαγκρά σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε χοντρό αλάτι και καλύπτουμε με πολύ κρύο νερό. Ύστερα από μία ώρα το στραγγίζουμε καλά και το σκουπίζουμε. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τα πιπέρια με τον ανθό αλατιού και ρολάρουμε στο μείγμα το φουαγκρά. Το τυλίγουμε σφιχτά με τρία φύλλα διαφανούς μεμβράνης και το ψήνουμε για 2 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνουμε 3 λεπτά να σταθεί, το ψήνουμε για 2 ακόμα λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Το βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος, το πιέζουμε ελαφρά, περιμένουμε να κρυώσει τελείως και το βάζουμε στο ψυγείο. Την ώρα του σερβιρίσματος κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα αλείφουμε με τσάτνι και τα γεμίζουμε με φέτες φουαγκρά.
Συνοδεύουμε: Ξέχασε τις απαλές, ουδέτερες γεύσεις και επίλεξε ένα ημίγλυκο κρασί με έντονα αρώματα φρούτων και λουλουδιών.
ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΓΚΡΕΪΠΦΡΟΥΤ
Προετοιμασία: 20'
Υλικά για 6 μερίδες
• 500 γρ. καπνιστός σολομός • 2 κόκκινα γκρέιπφρουτ • 3 ώριμα αβοκάντο • 1 πράσινο λεμόνι • 10 κλαράκια σκορδόπρασο • 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ • 1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα • μερικά κλαράκια κόλιανδρο • 100 ml λάδι αβοκάντο • φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα γκρέιπφρουτ, τα χωρίζουμε σε φέτες και αφαιρούμε τις εσωτερικές ψιλές φλούδες. Κόβουμε το σολομό σε φέτες πάχους ½ εκατοστού. Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε το τζίντζερ σε ένα μπολ, προσθέτουμε και τρίμμα από τη μισή φλούδα ενός λεμονιού, το μισό ελαιόλαδο, δύο κουταλιές χυμό λεμονιού και πιπέρι, και χτυπάμε δυνατά.
Καθαρίζουμε το ένα αβοκάντο και το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι και την πιπερίτσα –χωρίς τους σπόρους– μέχρι να αποκτήσουμε έναν απαλό πουρέ. Μοιράζουμε τον πουρέ σε έξι ποτήρια. Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα αβοκάντο, τα κόβουμε σε κύβους και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Κόβουμε τα φυλλαράκια κόλιανδρου. Επάνω από τον πουρέ μοιράζουμε τις φέτες γκρέιπφρουτ, συνεχίζουμε με κύβους αβοκάντο, απλώνουμε από πάνω τις φέτες σολομού, περιχύνουμε με το μείγμα λεμονιού και λαδιού, γαρνίρουμε με ένα κλαράκι κόλιανδρο και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
Προετοιμασία: 20'
Ψήσιμο: 1 ½ ώρα
Υλικά για 6 μερίδες
• 1 μεγάλο κοτόπουλο • 50 γρ. φρέσκια τρούφα • 4 μικρά άσπρα κρεμμύδια • 1 κολοκύθα • 4 παντζάρια • 6 καρότα • μερικά κλαράκια θυμάρι • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC . Σκουπίζουμε την τρούφα και την κόβουμε σε πολύ μικρές φέτες (κρατάμε τα πολύ μικρά κομματάκια για τα λαχανικά). Τραβάμε την πέτσα του κοτόπουλου από τη σάρκα, βάζουμε στον ενδιάμεσο τις φέτες τρούφας και το κλείνουμε με σπάγκο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πυρέξ. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε κι αυτά στο πυρέξ και ψήνουμε στον φούρνο για 30'.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τα παντζάρια στη μέση, τη κολοκύθα σε φέτες πάχους 2 εκ., τα καρότα σε ροδέλες 5 εκ. Όταν το κοτόπουλο έχει ήδη ψηθεί μισή ώρα, απλώνουμε γύρω του τα λαχανικά, προσθέτουμε αλάτι, 100 ml νερό και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και αφήνουμε να ψηθεί 40 ακόμα λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο τα λαχανικά
Συνοδεύουμε: Με μία σαμπάνια από σταφύλι pinot noir που θα αναδείξει το άρωμα της τρούφας και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους.
Πηγή:madamefigaro.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr