Είσαι ο 93916 της 9ης σειράς -έλα πες μου τι θα τα κάνεις τα 4 εκ ; εγώ στη θέση σου θα έβγαζα εισιτήριο...Ένα άρθρο του Κώστα Γιαννακίδη

Εσύ είσαι. Ο 93916 της 9ης σειράς. Δεν ξέρω πού ζεις. Ξέρω ότι τώρα μπορείς να ζήσεις όπου θέλεις. Στη θέση σου θα έφευγα. Θα πήγαινα να ζήσω στο Καρμέλ, στην Καλιφόρνια, ή στο Σίδνεϊ. Έχεις πάει; Bγάλε πρώτη θέση, είναι μεγάλο το ταξίδι. Πήγαινε να το γιορτάσεις. Τέσσερα έβαλες στην τσέπη. Εσύ και η τύχη σου ξετινάξατε εκατομμύρια ελπίδες και πιθανότητες. Πότε το αγόρασες; Μήπως ήσουν δίπλα μου;

Εσύ είσαι. Ο 93916 της 9ης σειράς. Δεν ξέρω πού ζεις. Ξέρω ότι τώρα μπορείς να ζήσεις όπου θέλεις. Στη θέση σου θα έφευγα. Θα πήγαινα να ζήσω στο Καρμέλ, στην Καλιφόρνια, ή στο Σίδνεϊ.

Έχεις πάει; Bγάλε πρώτη θέση, είναι μεγάλο το ταξίδι. Πήγαινε να το γιορτάσεις. Τέσσερα έβαλες στην τσέπη. Εσύ και η τύχη σου ξετινάξατε εκατομμύρια ελπίδες και πιθανότητες. Πότε το αγόρασες; Μήπως ήσουν δίπλα μου; Μην άπλωσες το χέρι λίγο πριν ή λίγο μετά από μένα; Το διάλεξες ή άφησες την τύχη να το πιάσει; Αν είσαι σε χωριό ή σε γνωρίζει ο λαχειοπώλης να το προσέξεις. Μη φοβηθείς αυτούς που θα σου ζητήσουν. Εκείνους που δεν θα μιλήσουν να έχεις κατά νου, η ζήλεια τους μη σε κάψει.
 
Τι θα τα κάνεις; Έλα, πες μου, τι θα τα κάνεις; Δεν ξέρω και πώς είσαι για να σου πω μια γνώμη. Μην είσαι καθόλου συνετός στην αρχή. Ναι, αυτό σε συμβουλεύω. Πέτα ένα εκατομμύριο στο βρόντο. Πολλά; Εντάξει, πάρε πεντακόσια χιλιάρικα και φάτα σαν παϊδάκια στη λαδόκολα. Ζήσε ένα χρόνο σε καλοκαίρι. Μάθε πόσα μπορεί να αγοράσει το χρήμα-θα εκπλαγείς. Γύρνα εδώ, δες αν η χώρα έχει σφυγμό και τεντώσου ανέμελα πάνω από το νεκροκρέβατο της. Μην πάρεις σπίτι, σε παρακαλώ, μην το κάνεις. Είναι μίζερο. Εσύ πια μπορείς να ζήσεις όπου θέλεις, ακόμα και στα σύννεφα. Τη γη να γυρίσεις, όχι να φυτευτείς σε ένα και μόνο σημείο της!
 
Όχι, δεν θα ξοφλήσεις τις κάρτες και τα δάνεια, τρελός είσαι; Θα αφήσεις εκατό ευρώ υπόλοιπο. Να έρχεται ο λογαριασμός για να θυμάσαι πώς είναι. Και αν σου τα απαιτήσουν, πες να μιλήσουν με τον δικηγόρο σου. Του έχεις τηλεφωνήσει, έτσι; Αν δεν έχεις πρέπει να βρεις. Έμπιστο και νεαρό για να μην είναι άπληστος. Οι νέοι ζηλεύουν λιγότερο επειδή έχουν χρόνο μπροστά τους. Κοιμάσαι; Δεν νομίζω. Εγώ στη θέση σου δεν θα άφηνα το μάτι να φύγει από το λαχείο, πόσο μάλλον να κλείσει.
 
Α, όχι δεν θα το ακουμπούσα, μην τυχόν και το σκίσω ή το λερώσω. Μη μου πέσουν τα σάλια ή τα δάκρυα επάνω του και σβήσουν κανένα νούμερο. Σε ένα συρτάρι δίπλα μου θα το έκλεινα. Και δεν θα το κουνούσα από εκεί. Η καρδιά μου δεν θα κατάφερνε να ηρεμήσει. Σαν κουρδιστό ξυπνητήρι θα χτύπαγε. Θα έτρεμα μη με αφήσει στον τόπο. Φαντάσου να γίνει όλος ο κόσμος δικός σου και εσύ να φύγεις από αυτόν. Πρόσεχε στο δρόμο τα αυτοκίνητα, κοίτα ψηλά μη σου έρθει καμιά γλάστρα ξαφνικά στο κεφάλι. 'Όταν η ζωή γίνεται φωτεινή, οι σκιές του θανάτου δείχνουν πιο τρομερές. Αχ αν ήμουν στη θέση σου σβούρες θα έκανα πάνω στο χαλί, θα έβαζα τα χέρια στο κεφάλι. Τη μια θα λαχάνιαζα από τα γέλια, την άλλη θα έδιωχνα τις σκέψεις που θα σφύριζαν σαν κουνούπια γύρω μου. Θα χαιρόμουν ή θα πνιγόμουν από το άγχος; Θα έφτανε η ζωή και το χρήμα για να κάνω αυτά που θέλω; Αστο. Ρε συ 93916 της 9ης σειράς είμαι τόσο μίζερος που προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι έχεις πρόβλημα. Μην ακούς τι λέω, αλλά μην το ξεχάσεις κιόλας. 
Αναδημοσίευση από το protagon.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ