Κυριακή σήμερα, σας είχα στη δίαιτα όλη την εβδομάδα οπότε: τάρτα με καραμελωμένα αχλάδια από τον sir της ζαχαροπλαστικής, Στέλιο Παρλιάρο, για ν' αξίζει η αμαρτία...
Ξέμειναν στη φρουτιέρα; Κάντε τα μια εύκολη τάρτα με έτοιμο φύλλο σφολιάτας.
Ξέμειναν στη φρουτιέρα; Κάντε τα μια εύκολη τάρτα με έτοιμο φύλλο σφολιάτας.
Υλικά
150 γρ. μέλι
3 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 φύλλο σφολιάτας
Για το σερβίρισμα
παγωτό βανίλια ή καϊμάκι ή άγλυκη σαντιγί (δηλαδή κρέμα γάλακτος 35% - 36% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ χωρίς ζάχαρη) Μερίδες 6
Προετοιμασία 30΄ Ψήσιμο 20΄ - 25΄
Διαδικασία: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Ρίχνουμε το μέλι σε ένα ταψί διαμέτρου 18 - 20 εκ. Βάζουμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς το μέλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε μέσα τα αχλάδια, με την κομμένη τους πλευρά να ακουμπάει στο ταψί και καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
Κόβουμε τη σφολιάτα στη διάμετρο του ταψιού, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και καλύπτουμε με αυτήν τα αχλάδια. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 5 λεπτά, έπειτα την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και την κόβουμε σε κομμάτια.
Συνοδεύουμε κάθε μερίδα με λίγο παγωτό ή άγλυκη σαντιγί.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr