Λινγκουίνι με πέστο ρόκας και λευκό αμύγδαλο - νοστιμιά γρήγορη και γευστική

Μια πιπεράτη εκδοχή της κλασικής ιταλικής σάλτσας από τον Μανώλη Θλιβερό που θα απογειώσει τη ζεστή μακαρονάδα μας.



Υλικά

-1 πακέτο λινγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
-1 μάτσο ρόκα
-2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
-100 γρ. λευκά αμύγδαλα (αποφλοιωμένα)
-100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
-50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 10΄

Διαδικασία Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα λέει η συσκευασία τους.
Στο μεταξύ, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τη ρόκα, την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) τη ρόκα, τα τυριά, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε να αρχίσουν να ψιλοκόβονται και προσθέτουμε σιγά-σιγά ελαιόλαδο ώστε να βοηθήσουμε την πολτοποίηση και να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα, το πέστο.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 γερές κουταλιές από το πέστο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και βάζουμε το υπόλοιπο πέστο σε μπολάκι για να προσθέσει όσο θέλει ο καθένας στη μερίδα του.
Όσο πέστο περισσέψει, το βάζουμε σε βαζάκι στο ψυγείο, καλυμμένο με λάδι για να μη χαλάσει.  

Συμβουλές
-Αντί για αμύγδαλα, μπορούμε να βάλουμε κουκουνάρια. Επίσhς, για έξτρα νοστιμιά μπορούμε να ροδίσουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψάκι στο φούρνο για 10 λεπτά στους 160° C.
-Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να βάλουμε μόνο κεφαλογραβιέρα ή άλλο κίτρινο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr