Στις 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας

Τη διεξαγωγή του 2ο Ημιμαραθώνιου της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2013 από τον δήμο Αθηναίων και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος και η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, κυρία Νέλλη Παπαχελά.



Τη διεξαγωγή του 2ο Ημιμαραθώνιου της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2013 από τον δήμο Αθηναίων και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος και η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, κυρία Νέλλη Παπαχελά.

Ο αγώνας διοργανώνεται με στόχο να καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς μαζικής και λαϊκής συμμετοχής στη χώρα μας, αλλά και να προβάλει την πόλη της Αθήνας στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια διοργάνωση που αποτελεί την ιδανική ευκαιρία των δρομέων να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ενόψει του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και τον πλέον κατάλληλο τρόπο ανάδειξης ιστορικών και τουριστικών σημείων της πόλης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, απήυθυνε έκκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν στον Ημιμαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες, σημειώνοντας ότι «ο θεσμός αυτός είναι μια μορφή μαζικού αθλητισμού» που έχει την στήριξη της πολιτείας σε αυτήν δύσκολη περίοδο. Υπογράμμισε την σημασία της διοργάνωσης σε συνδυασμό με αυτή του κλασσικού Μαραθωνίου, επισημαίνοντας τα αναπτυξιακά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητικό τουρισμό.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, υπογράμμισε ότι «οι αγώνες αποτελούν μια ευκαιρία ανάδειξης των αξιών της κοινωνικής αλληλεγγύης και του ευ αγωνίζεσθαι, αλλά και μιας διαδρομής στην Αθήνα που έχει ιστορικό ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερη αναφορά, ο κ. Καμίνης έκανε στην περσινή επιτυχία της διοργάνωσης και σημείωσε: «Πέρσι έγινε το πρώτο βήμα και φέτος δίνεται η ευκαιρία να υπάρξει μια δυναμική συμμετοχή» που θα αποτελέσει «μια τεράστια ευκαιρία για να προβληθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αθήνας και να γίνει η διοργάνωση ένα διεθνές αθλητικό γεγονός με τουριστικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε την διεξαγωγή των αγώνων ως μία γιορτή για την πόλη των Αθηνών, καθώς σε αυτούς μπορούν να συμμετάσχουν οι δημότες, ενώ γονείς και παιδιά πέραν της συμμετοχής μπορούν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας για να παρακολουθήσουν τους αγώνες και τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος, μίλησε για την κάλυψη ενός κενού, την ικανοποίηση μιας ανάγκης και την δυνατότητας μιας ευκαιρίας. «Ο Ημιμαραθώνιος καλύπτει το κενό απουσίας αγώνων δρόμου την Άνοιξη, δίνει την ικανοποίηση στους ανθρώπους να ξαναβρούν το χαμόγελο τους συμμετέχοντας σε μια αθλητική γιορτή και την ευκαιρία να τολμήσουν να υπερβούν τις όποιες αδυναμίες τους» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι το αθλητικό γεγονός του Ημιμαραθωνίου θα αποτελέσει πόλο έλξης όχι μόνο για τους Έλληνες αθλητές αλλά και για τους ξένους αθλητές.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, κυρία Νέλλη Παπαχελά, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των πολιτών να συμμετάσχουν στους αγώνες σημειώνοντας ότι ήδη έχουν εγγραφεί έως σήμερα για όλες τις διαδρομές 3597 πολίτες, ενώ έκανε ιδιαίτερες αναφορές στις παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις, που θα πλαισιώνουν την αθλητική εκδήλωση.

Τεχνικά και λειτουργικά στοιχεία της διοργάνωσης έδωσε ο τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, ο οποίος παρουσίασε τις διαδρομές του Ημιμαραθωνίου και των παράλληλων αγώνων των 5χλμ και των 3 χλμ, καθώς και της διαδρομής των 600 μέτρων για τα ΑμΕΑ και τους spec ial Olympics. Επεσήμανε ότι οι διαδρομές χαράχτηκαν όχι μόνο με αγωνιστικά κριτήρια αλλά και με συμμετοχικά, προκειμένου να συμμετάσχουν όλες οι ηλικίες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Εκτός από τον Ημιμαραθώνιο θα πραγματοποιηθούν και αγώνες δρόμου 5 χλμ, 3 χλμ καθώς και αγώνας 600μ. για τα ΑΜΕΑ. Στον Ημιμαραθώνιο θα συμμετάσχουν 3.000 δρομείς, στον αγώνα δρόμου 5χλμ υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής 3.500 δρομέων και στον αγώνα 3χλμ περίπου 3.000 αθλητές.

Η εκκίνηση των αγώνων θα δοθεί μπροστά από την Πλατεία του Αγνώστου στρατιώτη στο Σύνταγμα επί της Λεωφόρου Αμαλίας και ο τερματισμός θα γίνει μπροστά στο ιστορικό κτίριο του Ζαππείου.

Οι ενδιαφερόμενοι για τον Ημιμαραθώνιο και τον αγώνα 5 χλμ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικώς το αργότερο μέχρι τις 18 Μαρτίου. Ωστόσο, εάν τα όρια συμμετοχής των αγώνων συμπληρωθούν νωρίτερα από τις 18 Μαρτίου, τότε οι εγγραφές θα σταματήσουν άμεσα. Για τον αγώνα των 3χλμ οι εγγραφές γίνονται μόνο μέσω του Δήμου Αθηναίων.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο έχουν μόνο ενήλικες (να είναι γεννημένοι το 1995 και πριν), στον αγώνα 5 χλμ όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους και στον αγώνα 3 χλμ όσοι έχουν συμπληρώσει το 9ο έτος της ηλικίας τους. Ο αγώνας AMEA & Special Olympics 600μ. απευθύνεται σε αθλητές ΑΜΕΑ και σε αθλητές Special Olympics ανεξαρτήτου ηλικίας.

Μετάλλιο και δίπλωμα θα απονεμηθεί στους τρεις πρώτους νικητές της Γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών, ενώ κύπελλο θα απονεμηθεί μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια. Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στους πρώτους νικητές του Ημιμαραθωνίου, ενώ σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι δρομείς θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης το πιστοποιητικό συμμετοχής με τους χρόνους του τερματισμού τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ