Τσίπρας: Δηλαδή μετατρέπουν τη Χαλκιδική σε «Λωρίδα της Γάζας» και το 2013 σε 1963;‏

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προέβη σε βαρύτατες καταγγελίες,  μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη σε αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προέβη σε βαρύτατες καταγγελίες,  μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη σε αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.



Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι μιλώντας νωρίτερα με πολίτες που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική του... ανέφεραν ότι υπέστησαν «ωμή τρομοκρατία και καταστολή, ενταγμένη στη στρατηγική της έντασης», που «επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η μνημονιακή κυβέρνηση να επιβάλλει», τονίζοντας ότι θυμίζει άλλες εποχές όπως αναφέρει το iefimerida.

Και συνέχισε με μια αναφορά που προκαλεί έκπληξη: «Θέλω να πιστεύω, ότι το 2013 δεν μπορεί να θυμίζει σε τίποτε το 1963. Δεν μπορεί κάποιοι να μας γυρίσουν πενήντα χρόνια πίσω και δεν μπορούν να μετατρέψουν μια περιοχή σε Λωρίδα της Γάζας, μόνο και μόνο επειδή οι πολίτες της ζητούν δημοκρατία δικαιοσύνη και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Ας μην μιλούν λοιπόν για ανομία αυτοί που έχουν κάνει την ανομία καθημερινότητα».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υπερασπίζεται την νομιμότητα» και επιδιώκει «να ενώσει τους πολίτες» και συνέχισε:

«Ξέρω ότι αυτή η προσπάθεια μας δεν θα είναι εύκολη προσπάθεια. Προϋποθέτει συγκρούσεις και εντός της χώρας και εκτός της χώρας με κατεστημένα και νοοτροπίες δεκαετιών με μεγάλα συμφέροντα ντόπια και ξένα, όμως θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε αυτές τις συγκρούσεις.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι «η προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που θα φέρει μια νέα κυβέρνηση στον τόπο με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι μια απλή αλλαγή




Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ