Ο πρίγκιπας Ούλιαμ έσωσε από...αέρος πεζοπόρους που είχαν χαθεί

Μπορεί οι πρίγκιπες των παραμυθιών να έρχονται πάνω σε άσπρο άλογο, αυτός, όμως ο πρίγκιπας ήρθε να σώσει την κατάστασή με ένα τελείως διαφορετικό... άτι.

Μπορεί οι πρίγκιπες των παραμυθιών να έρχονται πάνω σε άσπρο άλογο, αυτός, όμως ο πρίγκιπας ήρθε να σώσει την κατάστασή με ένα τελείως διαφορετικό... άτι. Ο λόγος, σύμφωνα με το Έθνος, για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος την Τρίτη, έσπευσε να σώσει με το ελικόπτερο ένα ζευγάρι πεζοπόρων, όταν έχασαν τον προορισμό την ώρα που έκαναν πεζοπορία στην ορεινή περιοχή Snowdonia της βόρειας Ουαλίας.


Ο Ουίλιαμ έσωσε από αέρος πεζοπόρους

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα μέσα ενημέρωσης, οι πεζοπόροι οι οποίοι ήταν ηλικίας 40 -50 ετών, κατευθύνονταν στην περιοχή Γκλάιντερ, αλλά αναγκάστηκαν να κατασκηνώσουν έξω τη Δευτέρα - εν μέσω μάλιστα πολύ χαμηλών θερμοκρασιών- καθώς έχασαν το απαραίτητο μέσο που θα τους έπαιρνε από το βουνό προτού νυχτώσει.

Οι δύο είχαν υποσχεθεί να τηλεφωνήσουν σε ένα φίλο για να τον ενημερώσουν κατά τη διάρκεια του περιπάτου τους, αλλά όταν η κλήση δεν έγινε ποτέ, οι αρχές κινητοποιήθηκαν και άρχισαν οι έρευνες,

Το ζευγάρι τελικά βρέθηκε από ορειβατική ομάδα διάσωσης με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, ενώ ο Ουίλιαμ με το ελικόπτερό του έφτασε στο σημείο για να τους παραλάβει με ασφάλεια.

Αυτή η επέμβαση του πρίγκιπος θεωρείται ως ένα ακόμη ηρωικό «φτερό» στο βασιλικό καπέλο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, που έχει εκπαιδευτεί ως πιλότος της δύναμης έρευνας και διάσωσης της RAF, έχει χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του αυτές όπου έχει χρειαστεί. Τους τελευταίους έξι μήνες, έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον τέσσερις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ