Αλέξης Τσίπρας: Υγιές και ελπιδοφόρο το φαινόμενο Γκρίλο

Υγιές και ελπιδοφόρο χαρακτήρισε τα φαινόμενο Γκρίλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία.

Υγιές και ελπιδοφόρο χαρακτήρισε τα φαινόμενο Γκρίλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία.


Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση, εκτίμησε την εξέλιξη με το φαινόμενο Γκρίλο και είπε ότι δεν τη θεωρεί απεχθή αλλά υγιή και ελπιδοφόρα, αν και έχει σημαντικές πολιτικές διαφορές, όπως αναφέρει το Έθνος.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως από το εκλογικό αποτέλεσμα της Ιταλίας διαπιστώνονται ομοιότητες και με την Ελλάδα όπως «η συντριπτική καταδίκη της λιτότητας, η συντριπτική αποδοκιμασία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και το ότι οι κοινωνίες αναζητούν το καινούργιο».

Αναζητούν, είπε, νέες πολιτικές δυνάμεις που θα εκφράσουν την αγανάκτηση για το παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε στην καταστροφή. «Εμείς έτσι εκτιμούμε το φαινόμενο Γκρίλο στην Ιταλία και παρά τις πολιτικές διαφορές που έχουμε, αυτή την εξέλιξη όχι μόνο δεν τη θεωρούμε απεχθή, αλλά τη θεωρούμε υγιή και ελπιδοφόρα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ότι στην Ιταλία η Αριστερά είναι κατακερματισμένη, όπως ήταν και στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, σε ποσοστά όμως που αρθροιστικά δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα, αφού υπερβαίνουν το 30%.

Αφορμή για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, μια αποστροφή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στη Βουλή, αναφερόμενος στις ιταλικές εκλογές, στον Μπερλουσκόνι και στη φεμινιστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα με ποιους ακριβώς είναι στην Ιταλία ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας τα εξής: «Ο κ. Σαμαράς κυβερνάει με γραμμή Μόντι και το κόμμα του είναι κόμμα του Μπερλουσκόνι. Δεν μας είπε, άραγε, προχθές έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον ομογάλακτό του κ. Μπερλουσκόνι για την επιτυχία του; Ή μήπως αρκέστηκε σε λόγια παρηγοριάς προς στον κ. Μόντι;». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο γιατί είπε στη Βουλή ότι ήταν συντηρητική εξέλιξη το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία. Ο κ. Τσίπρας ερμήνευσε την αναφορά αυτή του κ. Βενιζέλου γιατί, πέραν του Μπερλουσκόνι, το κίνημα του Γκρίλο είναι λαϊκίστικο, αντιδραστικό και απεχθές. «Αυτό που απεχθάνεται ο κ. Βενιζέλος, προσκαλεί ο Μπερσάνι για να κάνουν μαζί κυβέρνηση» είπε ο κ. Τσίπρας και σχολίασε: «Αλλο κ. Βενιζέλος και άλλο κ. Μπερσάνι. Διότι ο κ. Βενιζέλος θα συμβούλευε να κάνει κυβέρνηση με τον Μπερλουσκόνι, όπως κάνει ο ίδιος στην Ελλάδα με τον κ. Σαμαρά».


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ