Δεκτό το αίτημα Παπαγεωργόπουλου για αλλαγή κελιού

Δεκτό έγινε το αίτημα του καταδικασθέντος πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για αλλαγή κελιού.

Δεκτό έγινε το αίτημα του καταδικασθέντος πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για αλλαγή κελιού.

Όπως έκανε γνωστό και η σύζυγός του, Ελένη, που τον επισκέφθηκε σήμερα στις φυλακές Διαβατών μαζί με συγγενείς και τον παλιό συναθλητή του Γιώργο Μικελίδη, ο Β. Παπαγεωργόπουλος μεταφέρθηκε σε άλλο κελί με δέκα κρατούμενους, στην πλειονότητά τους Έλληνες, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.  Στο ίδιο κελί μεταφέρθηκε και ο Μιχάλης Λεμούσιας. «Είναι καλά», δήλωσε η Ελένη Παπαγεωργοπούλου εξερχόμενη των φυλακών.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε χθες τον γιατρό των φυλακών και τον ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του και κάποια χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Παράλληλα ζήτησε να αλλάξει κελί και να μεταφερθεί σε άλλο με μη καπνίζοντες. 

Τις επόμενες μέρες εν τω μεταξύ, οριστικοποιείται η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου, για την οποία κατηγορούνται τόσο ο Β. Παπαγεωργόπουλος όσο και ο Μ. Λεμούσιας.

Μαζί τους θα καθίσουν στο εδώλιο άλλα 15 άτομα, μεταξύ αυτών οι τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών που αθωώθηκαν για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στο ταμείο ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τον Ιούλιο, καθώς τότε εκπνέουν τα προβλεπόμενα από το νόμο χρονικά περιθώρια.

Εκκρεμεί επίσης, η δικογραφία για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος). Ο Μ. Λεμούσιας έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ η δικογραφία για τον Β. Παπαγεωργόπουλο εκκρεμεί σε εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα υποβάλλει την πρότασή του στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο για την παραπομπή του ή όχι σε δίκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ