Ανάποδη σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα φτιάξτε σήμερα με υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη
Ο Άκης Πετρεντζίκης στο oisyntagesmoy.gr προτείνει το πιο έντονα σοκολατένιο γλυκό που έχετε φάει και λιώνει στο στόμα η κάθε μπουκιά!
Ο Άκης Πετρεντζίκης στο oisyntagesmoy.gr προτείνει το πιο έντονα σοκολατένιο γλυκό που έχετε φάει και λιώνει στο στόμα η κάθε μπουκιά!
Χρόνος Εκτέλεσης: 2 ώρες κ 30 λεπτά
Κόστος: 9.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή
Υλικά για το κέικ
350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
240 γραμμάρια βούτυρο
6 αυγά
240 γραμμάρια ζάχαρη
Υλικά για το κραμπλ
100 γραμμάρια φουντούκια ανάλατα
140 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση για το κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μπεν μαρί, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι (καλό είναι να είναι από αυτά με αποσπώμενη βάση) και το "αλευρώνουμε" αλλά αντί για αλεύρι χρησιμοποιούμε κακάο.
Ανακατεύουμε καλά τα δύο μείγματα και βάζουμε στο ταψάκι μας. Καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο από πάνω το γλυκό μας.
Βάζουμε το ταψάκι σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γεμίζουμε το μεγαλύτερο με νερό τόσο όσο να φτάσει τη μέση του ύψους του μικρού ταψιού.
Ψήνουμε για 90 λεπτά ή μέχρι όταν ακουμπάμε ένα δάχτυλο στο κέντρο του ταψιού να μην κολλάει.
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε μικρά κομμάτια μαζί με το κραμπλ.
Εκτέλεση για το κραμπλ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το αλεύρι με τα φουντούκια για να γίνει σκόνη. Το ρίχνουμε στο μίξερ και το ανακατεύουμε πολύ λίγο για να γίνει σαν θρύψαλα ή σαν τρίμμα. Θέλει ΕΛΑΧΙΣΤΟ ανακάτεμα.
Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει το μπισκότο και το σπάμε σε κομμάτια με τα οποία γαρνίρουμε το κέικ μας.
Μικρά μυστικά
Χρησιμοποιήστε ταψάκι 25 εκ. ! Εάν δέν θέλετε να κάνετε το κραμπλ μπορείτε να τη σερβίρετε με μια κρέμα ανγκλεζ, παγωτό η σαντιγί!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr