Μια γλυκιά συνταγή για την ημέρα της γυναίκας φυσικά... από τα χεράκια της Αργυρώς! Κέικ όλο σοκολάτα (χωρίς αλεύρι)
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο argiro.gr προτείνει νόστιμο και οικονομικό κέικ όλο σοκολάτα (χωρίς αλεύρι)
Υλικά
- 450 γρ. σοκολάτα 60-70 % περιετικότητα σε κακάο
- 200 γρ. βούτυρο
- 5 μεγάλα αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Bουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. χωρίς τρύπα. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Τα βάζουμε σε μπαιν μαρί να λιώσουν, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Χτυπάμε τ' αβγά με τη ζάχαρη σε μίξερ χειρός για 6-7 ', μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα με απαλό κίτρινο χρώμα και να στέκονται οι κορυφές όταν σηκώνουμε το σύρμα του μίξερ. Αναδιπλώνουμε τα χτυπημένα αβγά στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να μη φαίνονται καθόλου στη σοκολάτα και αδειάζουμε στην φόρμα. Ψήνουμε για 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως στη φόρμα. Αν προσπαθήσετε να το βγάλετε όσο είναι χλιαρό θα διαλυθεί.
Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Mερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr