Σαμαράς: «Αγώνας να σηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της ενάντια σε αυτούς που τη θέλουν γονατισμένη»

«Στον αγώνα να σηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της δεν έχουμε εχθρούς, αλλά θα είμαστε αυστηροί με όσους εμποδίζουν την προσπάθεια και θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Στον αγώνα να σηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της δεν έχουμε εχθρούς, αλλά θα είμαστε αυστηροί με όσους εμποδίζουν την προσπάθεια και θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.



Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «Αξία» ο Πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή με τους επικεφαλής της τρόικας: «Υπάρχει συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. Τα ζητήματα αυτά δεν είναι δύσκολο να τα λύσουμε, γιατί πρόθεσή μας είναι να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει».

Μάλιστα, δηλώνει αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστεί ο στόχος των 2,6 δισ. ευρώ για τις αποκρατικοποιήσεις το 2013.

Την Ανοιξη, εξάλλου, σημειώνει ότι ολοκληρώνεται η συμφωνία για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ και μέχρι το τέλος του έτους για τα ΕΛ-ΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια).

Για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ εξηγεί ότι η κυβέρνηση δεν πουλά το αγαθό ή τα δίκτυα, αλλά την υπηρεσία, δηλαδή την επεξεργασία και εμπορία του νερού.

Διαχωρίζει, ωστόσο, τις επενδύσεις χρυσού σε Χαλκιδική και Θράκη, ξεκαθαρίζοντας ότι για τη Χαλκιδική η επένδυση θα προχωρήσει, αλλά για τη Θράκη επανεξετάζονται τα στοιχεία.

Για την ΑΟΖ αναφέρει ότι ο ενεργειακός πλούτος της Ελλάδας καλύπτεται από το Διεθνές Δίκαιο, ενδιαφέρει την Ευρώπη και η Ελλάδα μπορεί να βρει στήριξη και από άλλες χώρες.

Στην ίδια συνέντευξη ο Πρωθυπουργός ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι προσπαθεί να διώξει επενδύσεις και καταδημαγωγεί τους ανέργους.

Για τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στις κρατικοποιήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς θυμίζει ότι αυτές έγιναν σε άλλες εποχές, της κρίσης πετρελαίου, όταν ακόμα και οι ισχυρές χώρες του κόσμου είχαν γονατίσει.

«Η τάση διεθνώς είναι πλέον δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Εμείς μόνο έχουμε μείνει πίσω», τόνισε αναφερόμενος στο διεθνές «ρεύμα» των αποκρατικοποιήσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ