Φέτος την Καθαρά Δευτέρα «δείτε» την αλλιώς και φτιάξτε πρωτότυπους και νόστιμους ταραμοκεφτέδες!
Ο Βαγγέλης Δρίσκας δίνει μια εναλλακτική νότα στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Ο Βαγγέλης Δρίσκας στο driskas.com δίνει μια εναλλακτική νότα στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Ταραμοκεφτέδες
Υλικά για 4 - 6 άτομα (για ορεκτικό)
- 200 γραμ. λευκό ταραμά
- 6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 3 - 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- από 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ηλιέλαιο και αλεύρι για το τηγάνισμα
Μουσκεύουμε το ψωμί μέχρι να μαλακώσει και το στύβουμε πολύ καλά.
Ανακατεύουμε τον ταραμά με την ψίχα του ψωμιού, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το αλεύρι (αν το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό και πλάθεται εύκολα, βάζουμε λιγότερο αλεύρι).
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα για να σφίξει και πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες.
Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα λαχανικά – ντομάτα, ρόκα, και πράσινη πιπεριά.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr